Creștere de 41,2% a veniturilor Medicover și Synevo în România în primul trimestru al anului 2019

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm - a prezentat astăzi raportul interimar pentru primul trimestru al anului 2019. Medicover a raportat o creștere a veniturilor globale în primele trei luni ale anului de 23,3% comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri de 199,7 milioane euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua medicală clinică Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Sunt aproape doi ani de când Medicover a fost listată pe NASDAQ OMX Stockholm, iar această perioadă  a fost una de  creștere susținută. Veniturile din primul trimestru al acestui an sunt cu 41% mai mari față de cele din primul trimestru al anului 2017, iar 75% din această evoluție este una organică. Aceste rezultate confirmă  poziția noastră puternică în piață, capacitatea de a realiza planul  de fuziuni și achiziții și de creștere a marjelor și profitabilității prin extindere și eficientizare”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al  Medicover.

La nivel de grup, în primul trimestru al anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 28,1%, până la 102,9 milioane de euro și 1,2 milioane abonați, cu 14,5% mai mult față de aceeași perioadă a  anului 2018.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri mai mari cu 18,7% în primul trimestru, ajungând la un total de 100,2 milioane de euro.

Pe piața din România veniturile totale au crescut în primul trimestru al acestui an cu 41,2% până la 29,9 milioane de euro. Evoluția are la bază și achizițiile realizate de companie pe parcursul anului 2018 când Grupul a adăugat în portofoliu Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica în București. Veniturile obținute în România reprezintă 14,9% din rezultatele totale Medicover. România este a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.

„Evoluția veniturilor din primele trei luni ale acestui an demonstrează încrederea pacienților în calitatea serviciilor oferite de Medicover în România. Am optat, și pentru dezvoltarea unor centre de excelență care abordează multidisciplinar probleme medicale specifice. Anul acesta am lansat Centrul de tratare și diagnosticare a endometriozei și Centrul Laser pentru tratamente dermatologice. Cred că viitorul medicinei stă în dezvoltarea de centre de excelență care, prin atragerea celor mai importanți specialiști din anumite arii medicale, pot oferi răspunsuri unei game largi de afecțiuni. Vom continua să investim în inovație, digitalizare și îmbunătățirea experienței pacienților noștri”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

„Rezultatele Synevo reflectă nivelul investițiilor în creșterea nivelului de digitalizare și îmbunătățirea experienței pacienților noștri. Am reușit, de asemenea, să menținem un ritm constant de extindere teritorială permițând accesul facil la servicii de laborator de cea mai înaltă calitate unui număr din ce în ce mai mare de pacienți. Portofoliul de teste și servicii a crescut, mai ales pe segmente avansate de tipul testelor genetice” a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale si de diagnostic, înființat în 1995. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilitați de îngrijire specializată și laboratoare. Cele mai mari piețe pentru Medicover sunt Polonia și Germania. În 2018, Medicover a raportat venituri de 672 de milioane de euro și un număr de 20.970 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de 23 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Spitalele corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.

www.medicover.ro

Despre Synevo România

Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 99 de centre de recoltare a probelor biologice și a realizat peste 16 milioane de teste în 2018.

Pentru mai multe informații, vizitați www.synevo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.