Oportunităţi de angajare pentru medicii specialişti Medicină de familie în Marea Britanie, post-Brexit

Brexit-ul şi ştirile legate de faptul că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană au atras foarte mult atenţia. Întrucât asistenţa medicală britanică reprezintă de mulţi ani un interes sporit pentru personalul medical calificat din alte state membre ale Uniunii Europene, mulţi medici se întreabă dacă Brexit-ul ar putea să le împiedice planurile de angajare în centrele de asistenţă medicală de acolo. Aceste îngrijorări par să fie nejustificate, deoarece Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a iniţiat recent un demers de recrutare pentru a angaja, în următorii câţiva ani, câteva mii de medici specialişti Medicină de familie din Europa.

Regatul Unit acceptă în continuare medici străini

Regatul Unit este considerat un “teren fertil” pentru dezvoltarea unei cariere, atât de medicii care urmează să îşi completeze specializarea, cât şi de medicii cu experienţă. Se estimează că în Marea Britanie lucrează câteva zeci de mii de medici din statele membre ale Uniunii Europene, iar marea majoritatea sunt angajaţi de Serviciul Naţional de Sănătate.

Statutul profesional al unui medic specialist Medicină de familie

Serviciul Naţional de Sănătate se confruntă cu un deficit major de personal. În special, medicii specialişti Medicină de familie sunt foarte puţini, ei având un rol esenţial în sistemul britanic de asistenţă medicală. Într-adevăr, ei au mai multă putere şi responsabilităţi decât omologii lor din alte ţări europene. În consecinţă, un medic specialist Medicină de familie poate oferi pacienţilor tratament complet. Din acest motiv, statutul de medic specialist Medicină de famile din Marea Britanie este extrem de ridicat – Medicii specialişti Medicină de famile sunt văzuţi ca piloni ai comunităţii locale, având parte de respect şi încredere.

Paragona recrutează pentru Sistemul Naţional de Sănătate al Marii Britanii

Serviciul Naţional de Sănătate a lansat recent cel mai mare program internaţional de recrutare pentru a angaja câteva mii de medici specialişti Medicină de familie să lucreze în Regatul Unit. Paragona, care deja a recrutat cu succes câteva sute de medici din toată Europa pentru a practica la NHS, a câştigat contractul care le permite să angajeze persoane din ţările europene. NHS a asigurat Paragona şi pe medicii pe care îi recrutează, că aranjamentele făcute în timpul Brexit-ului nu vor afecta implementarea proiectului.

"Doresc să îi asigur pe toţi medicii specialişti Medicină de familie din statele membre ale Uniunii Europene că sunt bineveniţi să devină parte a familiei NHS, iar termenii şi condiţiile ofertei de muncă şi contractul pe care aceştia îl semnează nu vor fi anulate şi nu se vor schimba în dezavantajul lor. În Anglia există o nevoie presantă de medici specialişti Medicină de familie, iar sosirea acestora ne va ajuta să rezolvăm această nevoie. Orice s-ar întâmpla în legătură cu Brexit-ul, NHS va avea în continuare nevoie de medici specialişti Medicină de familie, din Europa“– spune Rachel Souter, Head of International GP Recruitment, NHS Anglia.

Paragona a finalizat prima etapă a acestui proiect prin recrutarea a 25 de medici specialişti Medicină de familie, din Europa, pentru a lucra pentru NHS în Lincolnshire, în nord-estul Angliei. În prezent, compania se concentrează pe recrutarea medicilor care urmează să profeseze în cabinetele din zona centrală a regiunii Midlands, unde 100 de specialişti urmează să fie recrutaţi şi instruiţi.

"Medicii specialişti Medicină de famile care aplică prin intermediul Paragona nu sunt obligaţi să dea examenele de limbă IELTS sau OET, care de obicei reprezintă o mare barieră pentru mulţi medici, fiind necesară obţinerea unui rezultat foarte ridicat la examenul IELTS. Oferta Paragona are un avantaj important care le permite medicilor să depăşească această barieră. Compania noastră organizează cursuri intensive de instruire, gratuite, precum şi asistenţă în toate formalităţile legate de stabilirea într-o zonă necunoscută. Următoarea etapă are loc odată cu sosirea în Marea Britanie: fiecare specialist beneficiază de o pregătire suplimentară, unde discută detaliat despre diferenţele dintre activitatea unui medic specialist Medicină de familie din Marea Britanie şi din alte ţări.” - spune Kinga Łozińska, General Manager Paragona.

Puteţi găsi toate informaţiile necesare cu privire la recrutarea medicilor specialişti Medicină de famile care doresc să lucreze în NHS la: www.paragona.com

Paragona este lider european în ceea ce privește resursele umane în domeniul sănătății. Din 2002, compania a ajutat peste 1000 de profesioniști din domeniul sănătății să înceapă o viață nouă și să obțină un nou loc de muncă în străinătate. Paragona îi ajută pe medici să-și dezvolte cariera în centre medicale prestigioase din Scandinavia, Marea Britanie și Franța și îi ajută să îndeplinească toate formalitățile după ce au primit ofertele muncă. Compania organizează cursuri intensive de limbă gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.