Sezonul gripal 2018/2019: Mylan furnizează vaccinul gripal tetravalent Influvac® Tetra


  • De peste 60 de ani, Influvac® este un partener de încredere în vaccinarea antigripală.

  • Mylan contribuie la combaterea epidemiilor de gripă din România prin noul vaccin tetravalent Influvac® Tetra, adus pe piața locală în plus față de Influvac®


Având în vedere principalele grupuri de risc în rândul populației și cele mai reprezentative 3 tulpini de virusuri aflate în circulație (două tulpini de virus gripal A și una de virus gripal B), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a actualizat consecvent recomandările privind compoziția vaccinului gripal (trivalent).

Începând cu sezonul gripal 2013-2014, în emisfera nordică, OMS a adăugat la recomandarea vaccinului trivalent și recomandarea pentru compoziția vaccinurilor gripale tetravalente (QIV).[1] Această recomandare a fost făcută fără evidențierea vreunei preferințe pentru vaccinul trivalent sau cel tetravalent.

Vaccinurile tetravalente includ și combat o a doua tulpină de virus gripal B în plus față de cele din vaccinurile trivalente și se așteaptă de la ele să ofere o protecție mai largă împotriva infecțiilor cu virus gripal B.1

De peste 60 de ani, Influvac® este un partener de încredere în vaccinarea antigripală, iar pe plan local Mylan oferă noul său vaccin tetravalent Influvac® Tetra, dar și Influvac® trivalent.

Vaccinarea este principalul mod de prevenire a gripei și este cea mai eficientă atunci când tulpinile virusului gripal circulant sunt similare cu cele conținute de vaccinuri. Față de vaccinul trivalent (TIV) – care conține două tulpini de virus gripal A și o tulpină de virus gripal B, vaccinul gripal tetravalent (QIV) conține două tulpini de virus gripal A și două de tip B.

Încă din 1985, în lume circulă două linii antigenice distincte de virus gripal B: Yamagata și Victoria[2]. În ultimii ani, prezicerea liniei antigenice tip B, care circulă predominant în fiecare sezon, a fost dificilă sau inexactă, ducând la neconcordanţe cu vaccinurile gripale produse. Pe perioada sezonului gripal 2017-2018 în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European, virusul gripal B a avut două linii circulante – B/Victoria și B/Yamagata, cea din urmă fiind prevalentă.

În acest context, vaccinurile gripale tetravalente pot oferi o protecție suplimentară atunci când tulpina circulantă a virusului gripal B nu se potrivește cu tulpina din vaccinurile TIV sau când ambele tulpini de virus gripal B circulă în paralel. Astfel, QIV ar putea reduce și mai mult procentul cazurilor de spitalizare în rândul persoanelor din grupurile cu grad ridicat de risc[3] și se așteaptă să ofere protecție mai largă împotriva infecțiilor cu virus gripal de tip B.

Gripa sezonieră poate afecta grav toate categoriile de populație, dar cel mai mare risc de complicații apare în rândul femeilor gravide, al copiilor cu vârsta sub 59 de luni, al persoanelor în vârstă, al persoanelor care suferă de boli cronice și al persoanelor angajate în sistemul medical.

Influvac® este indicat în profilaxia gripei, în special la cei care prezintă un risc crescut de complicații asociate. Influvac® este indicat la adulți și la copii cu vârsta de peste 6 luni[4].

Influvac® Tetra este indicat pentru profilaxia gripei, în special la cei care prezintă un risc crescut de complicații asociate. Influvac® Tetra este indicat la adulți (începând cu 18 ani).[5]

Notă: Acest document se adresează reprezentanților media și are caracter strict informativ despre disponibilitatea vaccinului; acesta nu este un material promoțional.

Influvac® Tetra este un medicament eliberat doar pe bază de prescripție medicală, la recomandarea medicului. La utilizarea Influvac® Tetra trebuie avute în vedere recomandările oficiale.

Despre Mylan

Mylan este o companie farmaceutică globală al cărei obiectiv este acela de a stabili noi standarde în domeniul sănătății. Prezenți la nivel mondial pentru a oferi acces la medicina de înaltă calitate celor 7 miliarde de oameni, inovăm pentru a răspunde unor nevoi nesatisfăcute, facem din încredere și servicii excelente un obicei, facem ceea ce este corect, nu ceea ce este ușor și avem impact asupra viitorului printr-un spirit puternic de leadership global. Oferim un portofoliu în creștere de peste 7.500 de produse comercializate în întreaga lume, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind peste 40% dintre persoanele tratate pentru HIV/SIDA la nivel global. Ne comercializăm produsele în peste 165 de țări și teritorii. Suntem unul din cei mai mari producători mondiali de substanțe farmaceutice active. Fiecare membru al forței de muncă de aproximativ 35.000 de persoane este dedicat creării unei sănătăți mai bune pentru o lume mai bună, pentru fiecare persoană în parte. Mai multe informații puteți găsi pe www.mylan.com și www.mylan.ro. Periodic publicăm informații care pot fi importante pentru investitori pe website-ul nostru investor.mylan.com.

[1] http://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal). Accesat în august 2018
[2] Ambrose CS, Levin MJ. Argumentare pentru vaccinurile antigripale tetravalente. Hum Vaccin Immunother. 2012; 8(1): 81-88.
[3] Meier G, Gregg M, Poulsen Nautrup B. Analiza cost-eficacitate a vaccinării tetravalente la pacienții adulți cu risc crescut și la vârstnici: o analiză actualizată în Regatul Unit. J Med Econ. 2015;18(9):746-61.
[4]Influvac-Rezumatul caracteristicilor produsului
[5] Influvac Tetra-Rezumatul caracteristicilor produsului

Leave a Reply

Your email address will not be published.