Veniturile totale ale Medicover și Synevo din România au crescut cu peste 27% în anul 2018

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a prezentat raportul financiar interimar pentru anul 2018. Medicover a înregistrat în acest interval o creștere a veniturilor globale de 15,8% comparativ cu anul 2017, până la 671,6 milioane euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Pe parcursul anului 2018, am continuat creșterea organică cu succes și am integrat companiile achiziționate recent, consolidând astfel prezența noastră pe principalele piețe în care activăm. Condițiile economice din aceste țări au rămas favorabile, iar noi am căutat  să oferim o gamă de servicii de calitate, ușor de accesat de către pacienți”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

În anul 2018, divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 21,1%, până la 346,1 milioane de euro. Creșterea a fost susținută de performanța modelului de afaceri integrat și a serviciilor cu plată accesate de pacienți (fee for service), în special în Polonia și România. În anul 2018 divizia a atins un număr record de 185.000 de membri noi la nivel global.

Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat anul trecut venituri de 336,7 milioane euro, cu 10,6% mai mari față de anul anterior. Extinderea teritorială a fost o prioritate în anul 2018, când s-au lansat 69 de noi puncte de recoltare, rețeaua atingând un număr total de 570 de astfel de centre la nivel global.

Veniturile cumulate pe piața din România au crescut în anul 2018 cu 27,1% până la 93,8 milioane euro, față de valoarea de 73,8 milioane euro raportată în 2017. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o pondere de 13,9%.

„Am încheiat anul 2018 cu o rețea mai puternică și acoperire națională mai mare. Achizițiile realizate de-a lungul anului, atât în București, cât și la Oradea și în regiunea Oltenia, ne consolidează poziția în piață și ne aduc mai aproape de pacienți. În 2019 vom continua dezvoltarea, oferind servicii de cea mai bună calitate completate de investiții în digitalizare și în îmbunătățirea experienței pacienților, care deja se află la un nivel superior”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

Rețeaua de clinici Medicover din România a crescut în 2018 cu 50% până la 37 de unități ca urmare a tranzacțiilor finalizate, respectiv achiziția Spitalului Pelican din Oradea, a celor două clinici deținute de Centrul Medical Academica în București și a Centrului Medical Phoenix, un operator medical privat din Oltenia cu o rețea de opt clinici în orașe precum Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat și Drăgășani.

„Anul 2018 a fost un an de expansiune pentru Synevo România. Am deschis 21 de noi centre de recoltare, oferind pacienților din țară un acces mai facil la serviciile noastre de laborator. Am continuat să investim în dotarea tehnologică a laboratoarelor și am adus noi teste avansate mai aproape de pacienți. În 2019 vom continua extinderea teritorială si vom adopta noi tehnologii si instrumente digitale care să contribuie la creșterea gradului de satisfacție al pacienților”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Rețeaua Synevo din România cuprindea la finalul anului 2018 un total de 99 de centre de recoltare acoperind 33 de județe din țară, respectiv 42 de orașe.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic. Compania a fost fondată în 1995 pentru a răspunde cererii în creștere de servicii medicale de înaltă calitate din Polonia, apoi s-a extins în alte țări, pentru a răspunde unei nevoi asemănătoare. În prezent, piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și Ucraina. Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare prin două divizii - Healthcare Services și Diagnostic Services.

Divizia de Servicii Medicale (Healthcare Services) oferă servicii medicale integrate, predominant finanțate de angajatori și abonamente ce acoperă o gamă largă de servicii de îngrijire primară și de specialitate. Principalele piețe pe care activează sunt Polonia și România, cele mai mari economii din Europa Centrală și de Est, care înregistrează cea mai rapidă creștere din regiune.

Divizia de Servicii de Diagnostic (Diagnostic Services) oferă o gamă completă de servicii clinice de laborator, inclusiv teste de rutină și avansate. Principalele piețe ale diviziei sunt Germania, România, Ucraina și Polonia.

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de 22 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Spitalele corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.

www.medicover.ro

Despre Synevo România

Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România și oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 99 de centre de recoltare a probelor biologice și realizează peste 15 milioane de teste pe an.

Pentru mai multe informații, vizitați www.synevo.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.