La Urgente, pacienti de pe patru continente

Peste 70 de cetateni straini au fost tratati in ultima perioada la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgente “Sf. Ioan”. “Cei mai numerosi sunt barbatii veniti din Turcia si care lucreaza la firme ce-si desfasoara activitatea in Iasi.

Dr. Tudor Ciuhodaru a declarat ca au fost tratati chinezi, italieni, francezi, germani, tunisieni, sirieni si chiar americani. In unele cazuri, medicii au avut probleme de comunicare cu cetatenii straini din cauza ca multi dintre ei nu cunosteau nici o limba de circulatie internationala.

“Problemele de limba au fost numeroase, in special in cazul cetatenilor turci, care nu vorbeau nici o limba de circulatie internationala. Unii stiau totusi rusa, pe care au invatat-o atunci cand au lucrat in strainatate. L-am folosit ca translator pe dr. Calaras Vladimir, care este un bun vorbitor de limba rusa. Problemele medicale pe care le-au prezentat pacientii straini au fost de toxicologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie reconstructiva si arsuri si chirurgie de urgenta. Colegii mei spun ca au tratat in ultimul timp pacienti de pe patru continente si se amuza gandindu-se la completarea listei”, a spus dr. Ciuhodaru.

Sursa: Iasi Plus (Diana Elisei)

Leave a Reply

Your email address will not be published.