In ultimii ani, tratamentul ortodontic la adulti a devenit tot mai raspandit. Care sunt cauzele acestui curent:
Disponibilitatea sporita a medicilor dentisti si a medicilor ortodonti pentru toate segmentele populatiei a sensibilizat publicul.
Varsta nu ar trebui sa fie un motiv pentru a renunta la un zambet frunos si o muscatura corecta - au apus zilele in care dentistul iti spunea ca esti prea batran ca sa mai porti aparat dentar! In prezent tot mai multi oameni cer informatii despre tratamentele ortodontice sau isi fac programari la un medic specialist ortodont.
Atunci cand adultii au probleme dentare, o solutie optima presupune combinarea stomatologiei generale cu tratamentele ortodontice. Independenta financiara a adultilor le permite sa urmeze tratamente ortodontice la care s-ar putea sa nu fi avut acces cand erau copii.
In prezent, ortodontia a progresat si exista aparate dentare mai accesibile pentru adulti, pentru ca sunt mai mai putin deranjante, mai usor de purtat, unele sunt invizibile, iar durata unui tratament s-a redus considerabil.
Imbunatatirile in sanatatea dintilor inseamna ca multi adulti pot sa-si pastreze dintii pentru restul vietii.
Conform studiilor, dintii raman cu 15-20 de ani mai mult pe arcada dupa un tratament ortodontic. Daca tot ramai cu aceeasi dinti pentru toata viata, indicat ar fi sa arate si bine.
Indiferent de varsta, tratamentul ortodontic iti va oferi dinti drepti si un zambet frumos. Cu toate ca in urma tratamentului ortodontic cresc increderea in sine si satisfactia personala, obiectivele tratamentului ortodontic nu se refera doar la imbunatatirea cosmetica a zambetului tau – exista intotdeauna imbunatatiri semnificative in sanatatea dintilor si a gingiei.
Anumite probleme ortodontice, precum inghesiurea, spatiile goale sau malocluziile se pot inrautati cu timpul, daca nu sunt tratate. Astfel malpozitia poate cauza probleme la mestecat, leziuni ale gingiei, deteriorarea dintilor la suprafata. De asemenea o aliniere gresita a dintilor poate duce la aparitia unor dureri ale articulatiilor maxilarelor, aparitia bolilor gingivale, deterioriarii dintilor sau chiar pierderea lor, deoarece dintii inghesuiti sunt greu de curatat si de intretinut.
Alt exemplu poate fi atunci cand un dinte lipseste deja de o perioada de timp si dintii adiacenti au inceput sa ocupe spatiul gol, impiedicand introducerea unei punti sau a unui implant dentar. Deplasarea pe cale ortodontica a dintilor adiacenti ar fi modul ideal de a recrea spatiul dorit.
Afla ce tipuri de aparate dentare sunt si care este pretul fiecaruia citind articolul "Aparate dentare".
3 milioane de pacienti din intreaga lume au ales Invisalign - Aparatul dentar invizibil. Afla de ce!