Aplicabilitatea laserului în stomatologie la nivelul tratării bolilor parodontale sau în proceduri ce țin de estetica dentară cum ar fi albirea dinților, fac din acesta un instrument extrem de important pe care medicii de la Circo Dentistry Center îl utilizează din ce în ce mai des, cu rezultate foarte bune.
“Prin căldura pe care o degajă – căldură selectivă – laserul are capacitatea de a steriliza foarte bine locul unde este aplicat, fie că vorbim de zone subgingivale, fie că vorbim de canale radiculare, făcând diferența între țesuturile sănătoase și cele afectate. Pe lângă avantajul curățării în profunzime, laserul mai oferă și avantajul pătrunderii cu ușurință acolo unde instrumentarul clasic nu poate ajunge. Astfel scurtăm durata procedurilor stomatologice, eliminăm durerea și transformăm mersul la medicul stomatolog, dintr-o povară într-o plăcere.” a declarat Răzvan Circo, medic dentist specializat în parodontologie și implantologie, Circo Dentistry Center.
În cazul bolilor parodontale – pe care în termeni medicali le numim parodontite – adică acele afecțiuni cronice de natură infecțioasă care afectează gingia și osul alveolar în care sunt fixați dinții – , tratamentul cu laser are ca scop sterilizarea pungilor parodontale. Practic, aceste pungi gingivale colectează resturi alimentare și bacterii, ceea ce progresiv generează distrugerea țesutului gingival și osos, ajungându-se la pierderea dintelui. Ședințele minuțioase de igienizări profesionale, realizate la nivel supragingival dar și în profunzime, la nivel subgingival, tratează extrem de eficient gingivitele (stadiul incipent al parodontitelor) sau afecțiunile parodontale medii. În cazul în care este vorba însă de un grad avansat al acestui tip de afectiune, variantele de tratament își măresc complexitatea, fiind necesare proceduri de regenerare a țesuturilor pierdute sau chiar înlocuirea dinților compromiși cu implanturi dentare.
Circo Dentistry Center oferă servicii medicale de tip premium care includ tratamente complexe cu implanturi dentare reușind chiar înlocuirea unuia sau mai multor dinți cu implanturi dentare, în aceeași ședință. Practic, în aproximativ 24 de ore de la extracția dinților compromiși pacientul capătă o lucrare provizorie fixă care îi va permite să își continue viața personală și cea profesională. Astfel, se evită complicațiile precum migrarea dinților vecini sau antagoniști, proces ce ar putea cauza un dezechilibru funcțional, dar și estetic, cu efecte negative asupra danturii și articulațiilor temporo-mandibulare.
Pe lângă tratamentele bolilor parodontale, cu ajutorul laserului se realizează tratamente ce țin de estetica dentară, precum albirea dinților, un proces neinvaziv ce ajută pacienții să aibă un zâmbet mai alb în doar 20 de minute. Procedura de albire a dinților se realizează într-o singură ședință și are efecte de durată, dublată bineînțeles de respectarea indicațiilor medicului și o igienă oro-dentară corespunzătoare. Spre deosebire de albirea dentară realizată necontrolat de către pacient la domiciliu sau metoda profesională prin fotoactivare cu ajutorul lămpii cu ultraviolete, procesul de albire cu laserul durează de până la de 3 ori mai puțin timp, iar dinții nu sunt expuși traumelor termice care pot conduce la sensibilitate post-albire.
”Estetica dentară nu se rezumă doar la albirea dinților, ci la un echilibru între armonia zambetului și sănătatea oro-dentară. Suntem conștienți de dorința pacienților pentru tratamente dentare cu efect estetic cât mai rapid și cu rezultate de durată, de aceea Circo Dentistry Center are o gamă variată de servicii când vine vorba de înfrumusețarea zâmbetului, fără a neglija însă sănătatea dentară.” a mărturisit Cristina Circo, medic dentist specializat în estetică și protetică dentară, Circo Dentistry Center.
Tehnologizarea proceselor prin care estetica dentară a fost revoluționată nu se oprește doar la tratamentele cu laserul. Astfel, pentru realizarea lucrărilor protetice mai ample sau a fațetelor dentare minim invazive, tehnologia CAD/CAM ajută la adaptarea perfectă a acestora, dar și la scurtarea timpului necesar realizării. Este indicat ca tratamentele ce țin de estetica dentară să fie planificate interdisciplinar, inclusiv cu ajutorul medicului ortodont. Astfel, pentru o invazivitate minima sau chiar absentă în anumite situații, înainte de aplicarea fațetelor ceramice, se recomandă tratament ortodontic în prealabil.