A vrut sa se sinucida cu pastilele pentru tuberculoza

Un tanar din localitatea ieseana Osoi a avut nevoie de ajutorul medicilor de la Urgente dupa ce a incercat sa-si puna capat zilelor. Barbatul, in varsta de 37 ani, a inghitit cateva zeci de medicamente pe care in mod normal trebuia sa le ia dupa cum i-a prescris medicul pentru tratarea tuberculozei. Avand in vedere ca barbatul prezenta o forma activa a bolii, medicii de la Urgenta au fost expusi bacilului, fiind nevoiti sa ia masuri suplimentare de precautie. A.G. a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi in coma de gradul II convulsivanta. Tanarul a combinat tuberculostaticele cu bauturile alcoolice, ceea ce a facut ca starea lui sa fie foarte grava.

"Pacientul a fost adus cu o intoxicatie polimedicamentoasa severa, pe fond de etilism acut. A fost necesara interventia medicilor de urgenta pentru intubatie, suport ventilator, controlul convulsiilor, stabilizare volemica, masuri urgente de depurare a toxicului prin lavaj gastric, diureza osmotica si antidotism" a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU din cadrul Spitalului Sf. Ioan Iasi.

Avand in vedere starea grava si severitatea intoxicatiei, medicii raman foarte rezervati in ceea ce priveste evolutia starii de sanatate a acestuia. Pentru ca este in coma, medicii nu au putut afla motivul pentru care tanarul a vrut sa isi incheie viata, in prezent acesta fiind internat la terapie intensiva.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

Leave a Reply

Your email address will not be published.