Ambulanta salvatoare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U21kRa7VmHc[/youtube]

TRANSCRIERE:

Au fost salvate de o ambulanta care trecea intamplator prin zona.

Victimele unui accident rutier petrecut sambata dupa amiaza la iesirea din oras spre Valea Lupului au primit primul ajutor de la o Ambulanta de Harlau care se intorcea de la un caz.

La putin timp au ajuns la fata locului alte doua ambulante medicalizate care au transportat ranitii la spital.

De acesta data nu viteaza a fost cauza accidentului, ci neatentia. Un sofer a intrat intr-o masina care circula in fata pentru ca un alt autoturism i-a taiat calea. In urma impactului, masinile au fost avariate, iar soferul si un pasager au ajuns la spital. "Era o masina care facea stanga la Valea Lupului. Ea stationa acolo, noi am avut o masina care mergea in fata ei deodata a facut dreapta si noi ne am trezit fata in fata cu asta care stationa. Acum ma doare o coasta, m-am dat jos din masina si m-am dus intr o parte", a povestit soferul ranit.

Victimele s-au ales cu traumatism craniocerebral, cu pierderea cunostintei si cu traumatism toracoabdominal fiind necesare investigatii suplimentare biologice pentru excluderea altor leziuni traumatice.

Dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente Spitalul de Urgente: "Cei doi pacienti din accidentul rutier au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenetelor de la Spitalul Clinic de Urgente. A fost sansa lor ca o ambulanta de Harlau s-a oprit chiar la locul accidentului. Dupa aceea inca una din Iasi si dupa care au ajuns tot cu o ambulanata medicalizata la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan".

Unul dintre pacienti a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigatii mai ample.

Sursa: Tele M (Mihaela Obada, Leonard Teleojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published.