Doi sinistrati au lesinat de foame

● Doi sinistrati din Trifesti au ajuns la spital dupa ce li s-a facut rau din cauza ca nu au mancat ● Un batran de 91 de ani a lesinat de foame chiar intr-un centru de ingrijiri ● Un tanar de 34 de ani nu a putut manca din cauza necazurilor provocate de ape

Dupa ce i-au lovit apele si le-a fost distrus tot ce aveau, inundatiile par sa afecteze si starea de sanatate a sinistratilor. Doi barbati din zonele inundate au ajuns la sfarsitul saptamanii trecute la spital, pentru a primi ingrijiri medicale. Acestia nu au cerut ajutorul medicilor pentru ca au facut vreo infectie din cauza apelor, ci din cauza ca au lesinat de foame. Barbatii au avut nevoie de ajutorul medical de la urgenta pentru ca nu s-au alimentat corect.

Primul care a ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi a fost un batran de 91 ani, din Trifesti- Lunca Prut. In timp ce se afla la Centrul de Permanenta Bivolari, barbatului i s-a facut rau instantaneu si a lesinat. Timp de cateva clipe batranul si-a pierdut cunostinta, iar in cadere s-a lovit la cap si la coapsa. Initial, barbatul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie, unde in urma investigatiilor de specialitate s-a stabilit ca nu a patit nimic grav la cap. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul de Urgente Sf. Ioan, pentru o interventie chirurgicala.

"Dupa evaluarea clinica, biologica si imagistica in Unitatea de Primire Urgente, completata de investigatii complementare asigurate prompt de Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul de Neurochirurgie, pacientul va ramane internat in sectia de Traumatologie. Cand starea clinica o va permite, pacientul va fi operat de medicii ortopezi-traumatologi pentru rezolvarea fracturii suferite", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, sef UPU din cadrul Spitalului Sf. Ioan Iasi.

Avand in vedere varsta inaintata a barbatului, medicii sunt rezervati cu privire la evolutia starii de sanatate a acestuia.

La cateva ore, in aceeasi zi, un alt barbat de 34 ani a ajuns la Urgente mai mult lesinat. Barbatul a sustinut ca din cauza necazurilor, de doua zile nu s-a alimentat corect. Acesta a fost pus pe picioare dupa ce a fost stabilizat la Urgente si nu a avut nevoie de internare in spital.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

Leave a Reply

Your email address will not be published.