In coma in mijlocul strazii

A baut pana nu s-a mai putut tine pe picioare: a plecat din bar, insa nu a mai reusit sa ajunga pana acasa si s-a prabusit in plina strada.

Un tanar de 26 ani a fost gasit ieri de un trecator in fata unui restaurant chinezesc in stare de coma si a fost dus la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi. Initial, medicii au crezut ca este vorba de un tanar care a incercat sa se sinucida, inghitind o cantitate considerabila de medicamente pe care le-a combinat cu alcool si a intrat in coma alcoolica. Insa examenele toxicologice efectuate in cadrul UPU au infirmat acest lucru si au scos la iveala ca tanarul a intrat in coma de gradul trei din cauza bauturilor alcoolice pe care le-a consumat fara masura.

"Pacientul a fost adus in stare critica de Serviciul de Ambulanta Judetean la UPU, necesitand imediat masuri de suport respirator, resuscitare volemica, masuri de depurare a toxicului. Examenele toxicologice efectuate au infirmat supozitia initiala de intoxicatie voluntara polimedicamentoasa, dar sustin coma toxica exogena etanolica", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi.

Tanarul a ramas internat in sectia de Toxicologie din cadrul spitalului, dar medicii raman rezervati cu privire la evolutia starii de sanatate, avand in vedere coma etanolica.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

Leave a Reply

Your email address will not be published.