Medici rezidenti americani vor face un stagiu la UPU "Sf. Ioan"

Cei de la UPU Urgente "Sfintul Ioan" au fost vizitati astazi de dr. Weisman de la Emergency Room din Boston. Incintata de modul de organizare, dotarea si stilul de lucru al celor din UPU, dr. Weisman a decis inceputul unei colaborari cu proiectul CIRTITA de la UPU de la Urgente.

Colaborarea va include formare in domeniul urgentei precum si stabilirea unui protocol pentru pacientul critic suicidar in serviciul de urgenta.

Impresionata de dimensiunile fenomenului suicidar precum si de modalitatile brutale de suicid (automutilare, autoincendire) precum si de eforturile celor de la UPU in tratamentul acestor pacienti in cadrul acestui proiect pilot unic la nivel national,dr.Weisman a spus ca va aduce si sprijin financiar de la diverse organizatii de peste ocean.

In aceasta vara, rezidenti din domeniul urgentei de la Boston vor veni pentru un stagiu de formare de doua saptamini la UPU de la Urgente.

"Doctorul Weisman a apreciat si dotarea precum si circuitele functionale din UPU si a fost uimita ca multe din aceste lucruri au fost realizarte de catre cei din UPU cu cei 2% virati de catre ieseni din impozit catre CIRTITA" , a spus dr. Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU.

Sursa: Iasi Info (Loredana Popovici)

Leave a Reply

Your email address will not be published.