Vizitatori la Spitalul de Urgente

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=byG62iE5gCE[/youtube]

TRANSCRIERE:

Straini la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan". Nu pacienti insa, ci posibili colaboratori.

Astazi la spitalul iesean a venit o studenta din Germania sa vada cum se lucreaza intr-o unitate cu astfel de specific. Tanara doreste sa se implice in programul CIRTITA, infiintat in cadrul spitalului in urma cu 5 luni.

In cadrul acestui proiect sunt tratati pacientii cu taumatisme, intoxicatii sau arsuri. Monica Vilivases este studenta la Medicina la o Universitate din Germania. Mama ei este romanca si au venit de sarbatori la rudele din tara. Fiind interesata de medicina de urgenta, tanara a profitat de aceasta vizita pentru a vedea cum se lucreaza intr-o unitate de primire a urgentelor din Iasi. Monica Vilivases a declarat: "Sunt vizitator aici in Romania, este prima data in Iasi si as vrea sa vad cum e la Urgente, cum lucreaza doctorii, ce diferente si ce similitudini sunt cu spitalele din Germania. Cred ca va fi o surpriza".

Vizita studentei din Germania nu este prima de acest gen la Spitalul de Urgente Sfantul Ioan. Si saptamana trecuta doi medici din Statele Unite ale Americii au facut un schimb de experienta cu doctorii de la Urgente. Medicii de aici sunt foarte bucurosi de interesul strainilor pentru proiectul CIRTITA si despre dorinta acestora de a pune bazele unor colaborari.

Tudor Ciuhodaru, sef UPU Spitalul de Urgenta Sfantul Ioan a declarat: "Colaborarea noastra cu strainatatea este din ce in ce mai frecventa, apropos de proiectul CIRTITA. In aceste zile avem vizita unui student din Hanovra care vrea sa dezvolte proiectul CIRTITA impreuna cu noi pentru ca de curand am asistat un astefel de pacient suicidar pe care am reusit sa il transferam in Germania".

De la infiintarea in decembrie 2007 a proiectului CIRTITA din cadrul Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan" au fost tratate peste 400 de persoane. Numai anul acesta medicii au salvat 250 de pacienti cu diferite afectiuni.

Sursa : Tele M (Irina Zaharia, Andrei Lisacoschi)

Leave a Reply

Your email address will not be published.