In fiecare an, sarbatorile sunt nu numai prilej de voie buna alaturi de cei dragi, ci si motivul pentru care kilogramele in plus se instaleaza mai repede decat in mod normal. Insa toti ne gandim la dieta salvatoare si devoram o multitudine de feluri de mancare bazandu-ne pe solutia salvatoare. Insa daca vrei sa pierzi cele cateva kilograme acumulate de Pasti, nu trebuie sa tii o dieta drastica care sa-ti dea peste cap metabolismul sau sa te lase cu un gust descurajator, atata timp cat te bucuri de fiecare masa cu moderatie.
In plus, fiecare schimbare de anotimp aduce cu sine o varietate de fructe si legume de care te poti bucura si pe care e bine sa le incluzi si in alimentatia ta zilnica. Chiar daca inca nu exista un singur aliment care sa iti intareasca sistemul imunitar, o dieta sanatoasa cu o varietate de alimente poate sa-ti mentina imunitatea la cote maxime. Ca sa ai parte de toti nutrientii de care ai nevoie, trebuie sa ai o dieta echilibrata in fructe si legume deoarece acestea abunda in fitonutrienti si sunt o sursa benefica de antioxidanti. Avem nevoie de antioxidanti pentru a echilibra procesele din corpul nostru care duc la oxidare. Procesele oxidative sunt o parte normala a metabolismului, dar oxidarea poate avea o actiune agresiva asupra celulelor daca nu este tinuta sub control si poate slabi capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. Deci, corpul nostru se bazeaza pe o sursa constanta de antioxidanti din fructe si legume pentru a reduce acest stres oxidant si, la randul sau, pentru a putea sprijini functia imunitara.
Cercetatorii americani de la Univesitatea Tufts din Boston, au descoperit ca, daca mancam putine calorii si slabim spectaculos, "castigam" puncte pretioase si la capitolul imunitate. Mai intai, au constatat pe cobaii de laborator ca slabirea creste imunitatea. Apoi, au inceput un studiu amplu dedicat efectelor benefice pe care le are asupra organismului uman reducerea numarului de calorii consumate zilnic. Astfel, medicii au convins 46 de voluntari supraponderali, cu varstele intre 20 si 40 de ani, sa consume cu 30 la suta mai putine calorii timp de 6 luni. Regimul alimentar a fost stabilit de medici. La finalul dietei, specialistii au evaluat starea de functionare a unor celule ale sistemului imunitar si au constatat ca acestea lucrau impecabil. Este primul studiu de acest fel care stabiliste o legatura directa intre slabire si imunitate.
Se spune ca imunitatea majoritatii oamenilor functioneaza pana la 50%. Cercetarile au demonstrat insa ca alimentele pline de nutrienti si antioxidanti au capacitatea de a dubla functionarea sistemului imunitar in prevenirea bolilor, tinand cont ca odata cu varsta, toxinele (din alimentatie si din mediul inconjurator) se depoziteaza in corp, intervin schimbarile hormonale, iar corpul se va imbolnavi mai repede si mai usor.
Obiceiurile sanatoase ca spalatul pe maini, sportul regulat, somnul suficient si vizitele dese la medic ajuta la mentinerea unui sistem imunitar puternic. Dar si ce si cat mananci poate sa-ti influenteze la fel de mult sanatatea. Dietele, de exemplu, pot afecta pozitiv, dar si negativ organismul, in functie de alimentele pe care alegi sa le consumi.
Totusi, alti cercetatori considera ca infometarea nu este deloc o solutie buna. Sa urmezi o dieta „dupa ureche” iti afecteaza sistemul imunitar si poate provoca afectiuni virale sau la nivel digestiv (ulcer, colecistita, pancreatita), malnutritie, dereglarea metabolismului si secarea organismului de resurse. Iar asta nu e tot: regimurile hiperproteice cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, a anorexiei nervoase si a bulimiei, boli care pot duce chiar la deces si totodata slabesc masa musculara si determina aparitia ridurilor, celulitei, vergeturilor si iritatiilor pielii. O alimentatie drastica afecteaza sistemul imunitar deoarece nu asigura echilibrul optim intre vitamine, minerale si alti nutrienti de care ai nevoie zilnic. In plus, adeseori regimurile de slabit atrag dupa sine scaderea capacitatii de memorare ori diminuarea atentiei. Pentru a evita efectele nocive ale alimentatiei insuficiente sau necorespunzatoare, nu urma cure de slabit in mod repetat, nu reveni la asocierile nepotrivite dintre alimente, nu uita sa combini dieta cu exercitiile fizice si hidrateaza-te corespunzator.
Pagosten – suplimentul alimentar care te ajuta sa-ti controlezi eficient greutatea
Pagosten de la Ropharma reprezinta o combinatie inovativa a doua componente active: penta-acetil-glucoza si inulina. Penta-acetil-glucoza constituie o forma usor administrabila de acid acetic (otet) si este un remediu vechi si recunoscut in curele de slabire, prin scaderea nivelului de zahar din sange, reducerea apetitului si mentinerea unei senzatii de satietate mai multa vreme. In plus, studiile au demonstrat ca otetul scade nivelul colesterolului rau si il creste pe cel bun.
Cel de-al doilea ingredient, inulina, este o fibra solubila utila in curele de slabire datorita senzatiei de satietate pe care o determina, fara a creste nivelul de zahar din sange sau a mari numarul de calorii. Un alt beneficiu pe care il aduce inulina organismului se rasfrange asupra sanatatii intestinului, datorita proprietatilor sale probiotice. Acestea actioneaza mai mult decat o simpla fibra alimentara, contribuind la hranirea bacteriilor intestinului, care sunt benefice organismului. Totodata, inulina previne aparitia cancerului de colon si asigura un bun tranzit intestinal. De asemenea, consumul de inulina favorizeaza intarirea sistemului imunitar si scade riscul aparitiei diareei sau a constipatiei.
Cercetarile au demonstrat ca 6g de inulina au aceeasi capacitate de supresie a poftei de mancare cu echivalentul a 260 calorii. Totodata, inulina stimuleaza absorbtia calciului, reduce concentratia glucozei in sange si imbunatateste metabolismul.
In plus, ingredientele din compozitia Pagosten sunt lipsite de toxicitate si nu provoaca reactii adverse. Pret: 33 Lei.
Mod de administrare: 3-6 comprimate/zi fractionate in 3 doze sau in functie de greutatea corporala, cu 30 minute inainte de mese. Durata curelor se stabileste diferentiat, in functie de greutatea corporala. In general, o cura dureaza pana la 3 luni, urmata de o pauza de o luna, apoi administrarea se poate relua.
Pentru mai multe detalii, vizitati www.ropharma-healthcare.ro si www.despreimunitate.ro.