Cum poti scapa de stres si de ticurile cauzate de el



Stresul este o forma care distruge energia si optimismul. Vine cu un bagaj de stari de irascibilitate si nervozitate si, mai mult decat atat, cu un pachet de dureri de cap. Se manifesta prin diferite ticuri si, cel mai grav, prin dureri de cap si migrene.

Pentru ca este o problema cu care se confrunta intreaga populatie a globului, am facut o selectie cu cele mai comune, dar si neobisnuite ticuri si manifestari ale stresului.

La tine cum se manifesta stresul?

Cauzele stresului sunt nenumarate si provin, pentru cei mai multi oameni, din probleme de familie, problemele de la locul de munca, de la scoala si chiar din cauza unor probleme medicale. Evenimentele stresante din viata de zi cu zi sunt o forma de a da nastere anumitor ticuri si activitati neobisnuite, asa numitele “ handicapuri”.

Cum stam cu boala ticurilor?

Ticurile pot fi motorii sau verbale, in functie de personalitatea fiecarei persoane. In cele mai multe cazuri, ticurile pot fi invizibile si inofensive, chiar temporare, iar in alte cazuri ticurile pot fi dezvoltate in cele mai neobisnuite miscari si manifestari.

  1. Consumul excesiv sau insuficient de alimente.

  2. Stare permanenta de agitatie

  3. Stare de nervozitate, explodand in tipete si raspunsuri verbale agresive

  4. Fumatul in mod excesiv

  5. Durerea de cap este mai mult un simptom decat un tic, dar apare ca o consecinta a unui factor stresant.

  6. Insomnie

  7. Rosul obrazului si buzelor este o manifestare des intalnita in randul multor persoane.

  8. Rosul unghiilor

  9. Datul din picior in mod obsedant si rapid

  10. Introvertire. Multe persoane, atunci cand sunt stresate, sunt mai putin comunicative si ajung chiar sa elimine orice forma de interactiune cu oamenii.


Bineinteles, sunt foarte multe ticuri dezvoltate in momentul cand iei contactul cu stresul. Daca cele de mai sus ti se par cunoscute si intalnite chiar la tine, poate ca rosul degetului de la picior ar putea fi o forma mai putin obisnuita. Unii oameni fac asta in mod inconstient, iar cu cat stresul e mai mare cu atat miscarile sunt mai repetate, mai bruste si mai neobisnuite si chiar mai verbalizate - injuraturi, cuvinte violente etc.

Tu ce ticuri ai atunci cand stresul pune stapanire asupra corpului tau?

Cum poti inlocui ticurile intr-un mod eficient si cum poti scapa de stres

O metoda de combatere a stresului este muzica. Putina muzica ambientala este o metoda zilnica de a sta departe de energiile negative. Poti opta pentru sunete din natura, precum sunetul oceanului, ciripitul pasarilor sau pentru muzica de orchestra. Efectele sunt relaxante si reduc cortisul - hormonul stresului.

Masajul facut de un fotoliu inteligent de masare este poate cea mai eficienta metoda de combatere a stresului. Iti detensioneaza muschii incordati, iti relaxeaza umerii si are un program de “framantare” a zonei capilare. In felul acesta, starea de stres dispare treptat si tu redevii la o stare de calm. In locul ticurilor dobandite la evenimentele stresante din viata de zi cu zi, opteaza pentru o sedinta intr-un fotoliu de masaj. Vei vedea rezultatetele si vei scapa de ticurile de multe ori inestetice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.