Indiferent care este motivul pentru care va doriti o interventie de marire sani, decizia trebuie sa va apartina. Nu este indicat sa faceti operatia pentru a va multumi partenerul sau pentru a incerca sa va schimbati viata doar aratand altfel; interventia va va schimba modul in care aratati dar este necesar sa aveti asteptari realiste. Augmentarea mamara se realizeaza cu ajutorul unor implanturi de silicon care se introduc in spatele sanului,
Alegerea localizarii implantului se face in functie de tesutul mamar existent, fiind indicata plasarea in spatele muschiului pectoral la femeile foarte slabe, care aproape ca nu au sani, pentru ca marginile implantului sa nu fie foarte vizibile.
Inciziile prin care se introduc implanturile pot varia; cea mai comuna incizie este localizata la nivelul areolei mamare si are avantajul de a se vindeca foarte estetic; practic in aceasta zona nu exista risc de a dezvolta cicatrici hipertrofice sau keloide ca in cazul inciziei in santul submamar. A treia posibilitate de efectuare a inciziei este la nivel axilar dar este foarte putin folosita din cauza posibilitatii reduse de a vedea o potentiala sangerare intraoperatorie.
Alegerea tipului de implant si a marimii acestuia se face in raport de dimensiunile toracelui, pozitionarea sanului pe peretele toracic, marimea si forma sanului preoperator si de aspectul pe care il doriti postoperator. Se fac masuratori, discutam avantajele si dezavantajele fiecarui tip de implant si luam impreuna decizia potrivita cazului. Oricum, uneori poate fi dificil sa va imaginati rezultatul final; in acest caz va puteti face o idee dupa ce veti proba mai multe implante pe care le veti introduce in sutien.
Interventia se realizeaza sub anestezie generala si veti ramane in clinica in noaptea urmatoare interventiei.
Nu uitati, marirea sanilor ar trebui sa fie obtinerea unui bust cu aspect natural, in armonie cu marimea toracelui. Alegerea implantului potrivit previne aparitia multor complicatii si asigura un rezultat stabil in timp.