Importanţa alimentaţiei sănătoase, dezbătută la a IV-a Conferinţă “Sănătate prin Alimentaţie” 2014

La nivel mondial, consumul scăzut de fructe şi legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Concret, consumul insuficient de fructe şi legume reprezintă cauza a 14% din decesele prin cancer gastrointestinal, 11% din decesele survenite prin cardiopatie ischemică şi 9% din cele produse prin infarct miocardic acut. În acest context, specialiştii în nutriţie fac apel la intensificarea eforturilor … Continue reading Importanţa alimentaţiei sănătoase, dezbătută la a IV-a Conferinţă “Sănătate prin Alimentaţie” 2014

Tu știi ce să pui în coșul de cumpărături? Ghidul tău pentru o alimentație echilibrată

Gama variată de produse care se găsesc pe rafturile supermarketurilor ne ispitește de fiecare dată când mergem la cumpărături. Este oare mai important să plecăm cu sacoșele pline decât să ne limităm la o listă simplă? Specialiștii prezenți la cea de-a cincea ediție a evenimentului ”Nutriție, Sănătate, Longevitate”, desfășurat pe 20 noiembrie 2013 la Oradea, au discutat cu medicii de familie despre importanța unei alimentații … Continue reading Tu știi ce să pui în coșul de cumpărături? Ghidul tău pentru o alimentație echilibrată