Efectele deshidratării asupra organismului

Deshidratarea denumește prezența unui deficit de apă din corp, când aportul de fluide și apă (inclusiv din mâncare) este insuficient pentru ca organismul să fie hidratat corespunzător. Această condiție poate avea efecte negative asupra performanțelor cognitive și fizice, dar și asupra statusului de sănătate. Corpul uman este compus dintr-un anumit procent de apă – aproximativ 70% când suntem bebeluși, cu o scădere către circa 55% … Continue reading Efectele deshidratării asupra organismului

Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentaţia zilnică, având un conţinut bogat în nutrienţi esenţiali, necesari pentru creşterea şi menţinerea muşchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, acesta echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conţine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia în iaurt. „Iaurtul este un … Continue reading Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Nutriționiștii ne învață 10 pași pentru o alimentație sănătoasă

Starea noastră de bine este determinată în mare măsură de sănătate, iar de multe ori aceasta depide de modul nostru de nutriție. Tocmai de aceea este extrem de important să cunoaștem cât mai multe informații despre ce înseamnă alimentația sănătoasă, iar specialiștii în nutriție ne atrag atenția că moderația și variația sunt principalele atribute. În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface … Continue reading Nutriționiștii ne învață 10 pași pentru o alimentație sănătoasă