Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentaţia zilnică, având un conţinut bogat în nutrienţi esenţiali, necesari pentru creşterea şi menţinerea muşchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, acesta echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conţine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia în iaurt. „Iaurtul este un … Continue reading Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea

Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de români sunt supraponderali, adică 34% din populaţia adultă. Potrivit reprezentanţilor Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, atât … Continue reading Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea