Sedentarismul – factor de risc pentru bolile cronice netransmisibile

Sedentarismul este, de multe ori, o caracteristică definitorie a comportamentului uman al adultului, având în vedere că mai mult de jumătate din timpul în care nu doarme îl petrece în activități sedentare – privitul la televizor, statul în mașină, utilizarea computerului etc. Specialiștii atrag atenția că timpul petrecut în activități sedentare este strâns legat de riscul de apariție a obezității, diabetului zaharat şi bolilor de … Continue reading Sedentarismul – factor de risc pentru bolile cronice netransmisibile

Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentaţia zilnică, având un conţinut bogat în nutrienţi esenţiali, necesari pentru creşterea şi menţinerea muşchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, acesta echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conţine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia în iaurt. „Iaurtul este un … Continue reading Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Medicii de familie – promotori ai unei alimentații echilibrate

Alimentația echilibrată poate fi considerată o adevărată provocare în zilele noastre, în contextul în care excesele pot influența negativ starea de sănătate a publicului larg, atrag atenția specialiștii. Aici intervin medicii de familie, care au un rol deosebit de important în promovarea stilului de viaţă sănătos, bazat de o alimentaţie echilibrată şi exerciţii fizice regulate, pentru prevenirea şi tratarea numeroaselor probleme de greutate. „Rolul medicilor … Continue reading Medicii de familie – promotori ai unei alimentații echilibrate

Nutriționiștii ne învață 10 pași pentru o alimentație sănătoasă

Starea noastră de bine este determinată în mare măsură de sănătate, iar de multe ori aceasta depide de modul nostru de nutriție. Tocmai de aceea este extrem de important să cunoaștem cât mai multe informații despre ce înseamnă alimentația sănătoasă, iar specialiștii în nutriție ne atrag atenția că moderația și variația sunt principalele atribute. În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface … Continue reading Nutriționiștii ne învață 10 pași pentru o alimentație sănătoasă

Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea

Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de români sunt supraponderali, adică 34% din populaţia adultă. Potrivit reprezentanţilor Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, atât … Continue reading Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea