Pentru fiecare dintre noi, ritmul alert al vietii cotidiene presupune gasirea unor solutii rapide la problemele de zi cu zi. Pentru pacientii care intra zilnic in farmacii, farmacistul si asistentii de farmacie trebuie sa ofere solutiile cele mai bune, cele mai rapide si cele mai eficiente, astfel incat sa ajute la pastrarea sau imbunatatirea sanatatii pacientilor. In contextul pietei farmaceutice actuale, o piata din ce in ce mai competitiva si dinamica, pacientii din Romania au nevoie de medicamente de calitate care sa fie actuale si accesibile, dar au nevoie si de profesionisti in sanatate informati si disponibili, pentru care comunicarea cu pacientul reprezinta o prioritate, considerand impactul pe care aceasta componenta o are asupra compliantei la tratament si, implicit, asupra starii de sanatate a cetatenilor.
“De 120 de ani in lume si de 23 in Romania, compania STADA vine in sprijinul farmacistilor, medicilor si pacientilor, cu produse de cel mai inalt nivel calitativ. Preocuparea pentru sanatate sta la baza a tot ceea ce facem. Ne simtim responsabili fata de cei care recomanda si de cei care folosesc produsele noastre, de aceea dorim sa fim parteneri de incredere si sa furnizam informatii utile aliniate la noile nevoi de comunicare si informare ale profesionistilor in sanatate, aflati intr-un sistem sanitar atat de dinamic, cum este cel romanesc” a declarat Slobodan Stevic, Director General STADA Romania.
Primul simpozion din serie este organizat la Bucuresti, pe 17 februarie a.c., la Hotel Intercontinental si se bucura de un panel de lectori de seama, precum: Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa – Facultatea de Farmacie - UMF "Carol Davila" Bucuresti si presedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania, Conf. Dr. Farm. Robert Viorel Ancuceanu – Facultatea de Farmacie - UMF “Carol Davila” Bucuresti care vor acoperi subiecte din practica farmaceutica. Va fi prezent si Dr. Nicolae-Iordache Iordache, autor al publicatiilor “Cine esti tu, doctore?” si “RePrezinta!”, care va sustine un training pe tema comunicarii cu pacientii. Programul este creditat cu puncte EFC de catre Colegiul Farmacistilor.
Seria evenimentelor va continua in martie la Craiova si Iasi, in aprilie la Sibiu, in mai la Constanta, in iunie la Targu Mures si in octombrie la Timisoara. Pentru cea de-a opta editie organizatorii revin in Bucuresti, in noiembrie.
Accesul participantilor la evenimente este gratuit, dar se face doar pe baza inscrierii prealabile si confirmarii ferme primite din partea organizatorilor.