Medicii Wellborn – prezenți în cadrul conferinței internaționale ENDO DUBAI 2017
Echipa de medici specialiști în chirurgie ginecologică din cadrul Spitalului Wellborn, formată din dr. Valentina Vârgolici, dr. Gabriel Mitroi și dr. Alin Burlacu, a participat săptămâna trecută la ENDO DUBAI 2017, conferința internațională organizaă de Societatea pentru Endoscopie Ginecologică a Orientului Mijlociu.
Accesul la eveniment a fost creat pe baza unor criterii de validare a competențelor medicale și a validării expertizei, prin cazuistică bogată și reprezentativă a medicilor prezenți.
Cele mai importante subiecte științifice au vizat endometrioza, uro-ginecologia, oncologia în contextul afecțiunilor ginecologice, precum și workshop-uri aplicative în specializările și competențele laparoscopice și histeroscopice. De asemenea, tematici precum histerectomia laparoscopică totală, managementul medical al situațiilor de risc și al posibilelor complicații apărute au fost parte din sesiunile interactive, cu implicare și participare activă a medicilor speciaști prezenți.
Unul dintre panelurile de maxim interes, care vizează activitatea chirurgicală ginecologică prestată în cadrul Spitalului Wellborn din București, a inclus aspecte precum intervențiile de prolaps pelvin, cu rol în conservarea fertilității femeii. Acesta este și una dintre patologiile extrem de frecvente, întâlnită și în România, având la bază cauze precum creșterea speranței de viață sau a cazurilor cu obezitate. Complicațiile ce pot apărea în cazul tratării acestei afecțiuni, precum și situațiile în care soluția este dată de histerectomie, au fost aspecte punctate în cadrul unei sesiuni dedicate subiecului.
Intervențiile chirurgicale laparoscopice sunt o practică recomandată și în cazul extirpărilor nodulilor recto-vaginali, acesta fiind un alt subiect dezbătut în cadrul conferinței ENDO DUBAI 2017.
Unul dintre cele mai importante paneluri s-a concentrat în jurul segmentului de vârstă adolescentin, ce se confruntă tot mai des cu probleme precum dismenoreea într-o formă primară, dar cu posibile efecte pe termen lung.