Varsta are efecte vizibile asupra corpului nostru, prin actiunea muschilor faciali se creeaza ridurile permanente, iar sprancenele au tendinta de a se lasa. Niste sprancene cazute va poate face sa pareti triste, mai mult, provoaca si riduri inestetice in exteriorul ochiului. Pentru asta vine in ajutor chirurgia estetica. Un lifting de sprancene corecteaza si intinereste vizibil fata.
„Sprancenele cazute sunt insotite si de un exces de piele pe pleoapele superioare, acest lucru poate fi tratat si prin blefaroprastie (corectia pleoapelor superioare), dar uneori nu este nevoie decat de un simplu lifting al sprancenelor. Liftingul de sprancene se poate face dupa o evaluare atenta a trasaturilor faciale ale pacientului. Scopul acestei intervetii este acela de a oferi un aspect intinerit chipului”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist in chirurgie plastica la Clinica Elysium din Bucuresti.
Cum se realizeaza liftingul de sprancene?
O astfel de operatie se face printr-o incizie de aproximativ 4 centimetri lungime in portiunea cu par a pielii scalpului, in dreptul partii exterioare a sprancenei. Apoi, pielea este ridicata cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutura resorbabile. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, el se va netezi si va disparea in aproximativ 6 saptamani de la interventie. Acest pliu este de obicei camuflat de par. Sprancenele se fixeaza in timp in pozitia superioara, astfel incat rezultatul este permanent. Incizia este inchisa cu un fir de sutura extern, care se scoate dupa o saptamana. Aceeasi procedura este apoi realizata la cealalta spranceana.
Intreaga interventie pentru ridicarea sprancenelor dureaza intre 30 si 45 de minute. La sfarsitul operatiei se aplica un pansament usor si o masca rece pentru a reduce umflatura zonei asupra careia s-a intervenit.
Recomandari dupa operatia de lifting de sprancene
Liftingul de sprancene este o interventie aleasa de femei si de barbati din intreaga lume. Majoritatea pacientilor se intorc la lucru dupa o saptamana de la operatie, in functie de tipul de procedura si de rata individuala de recuperare. In primele saptamani de la interventie este recomandat sa se evite ridicatul de greutati sau exercitiile fizice foarte intense. Mica incizie are nevoie de timp sa se fixeze. Complicatiile la acest tip de operatii sunt foarte rare, acesta fiind motivul pentru care tot mai multi pacienti aleg aceasta metoda pentru intinerirea fetei.
Costul unui lifing de sprancene este de 800 euro, detalii si informatii puteti gasi si pe www.elysium.ro sau www.ionzegrea.wordpress.com.
Despre Dr. Ion Zegrea
Dr. Ion Zegrea este medic specialist de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Dr. Ion Zegrea a absolvit in 1998 Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. In 2005, a inceput specializarea in departamentul de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva din Spitalul de Urgenta Bucuresti – Floreasca sub directa indrumare a profesorului Ioan Lascar, devenind medic specialist in 2011. A participat la numeroase proiecte de cercetare nationale si internaionale. Are la activ un brevet de inventie premiat cu medalia de Aur la Salonul de Inventica INNOVA Brussels 2013.