Partenerii oficiali ai evenimentului sunt: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia Bucuresti, Spitalul De Psihiatrie Titan Dr. Constantin Gorgos Bucuresti, Spitalul De Psihiatrie Campulung Moldovenesc, Asociatia de Psihiatrie Sociala din Romania, Platforma Depresiv.ro, Inomedica.
Conferinta se adreseaza medicilor din specialitatile medicina de familie si psihiatrie in principal, dar si medicilor din alte specialitati, precum neurologie, boli metabolice, endocrinologie, geriatrie si gerontologie, cardiologie, medicina interna, oncologie, deoarece sindromul depresiv afecteaza foarte des pacientul si din punct de vedere somatic, fiind frecvent asociat bolilor cronice de tipul hepatitei, diabetului, afectiunilor cardiovasculare sau celor neurologice etc, iar medicii specialisti care ii trateaza pe acesti pacienti trebuie sa cunoasca implicatiile si complicatiile in caz de depresie si sa colaboreze cu medicul psihiatru. La eveniment mai sunt asteptati si psihologi, psihoterapeuti, farmacisti, asistenti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai autoritatilor din domeniul medical.
Programul va fi creditat de catre Colegiile Medicilor, Farmacistilor si Psihologilor, manifestarea stiintifica presupunand o serie de prelegeri in plen (vineri 23 mai, intre orele 14-20 si sambata 24 mai, intre orele 09-14) sustinute de lectori de elita din mai multe specialitati implicate in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu depresie.
Printre lectorii confirmati pana in acest moment se numara: Prof. Dr. Mirela MANEA, Prof. Dr. Luiza SPIRU, Prof. Dr. Florin TUDOSE, Conf. Dr. Maria LADEA, Asist. Univ. Dr. Mircea LUPUSORU, Dr. Mihai BRAN, Dr. Farm. Robert ANCUCEANU, Dr. Alexandru PAZIUC, Dr. Simona RADU-RAUTA, Dr. Ileana Anca EFRIM, Psiholog clinician si psihoterapeut Bogdana BURSUC, Psiholog clinician si psihoterapeut Radu STOENESCU.
Organizatorii isi propun ca prin aceasta conferinta sa furnizeze informatii legate de diagnosticul precoce al depresiei la nivelul cabinetului medicului de familie si sa faciliteze dezbateri intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu depresie, crescand astfel nivelul de informare si constientizare in randul comunitatii medicale.
Taxele de participare pentru medici si farmacisti sunt cuprinse intre 100 lei si 150 lei, pentru psihologi/psihoterapeuti intre 150-200 lei, iar pentru asistenti si rezidenti intre 50 si 100 lei. Taxele sunt reduse pana la 1 mai si includ: accesul la lucrari, kitul de eveniment, creditele EMC/EFC/CoPsi, mesele (cina vineri, pranz sambata), pauzele de cafea. Inscrierea online este disponibila pe siteul evenimentului www.despre-depresie.ro.
In demersul de organizare a acestei conferinte Houston NPA ii invita alaturi pe toti cei interesati sa comunice si sa afle informatii de actualitate despre depresie, putand astfel influenta major traseul pacientului si rata de succes a tratamentului, dar si pe cei care, in calitate de lectori, parteneri si sustinatori ai manifestarii, pot deschide cu aceasta ocazie noi cai de dialog si de informare astfel incat impactul sindromului depresiv asupra pacientului si asupra societatii sa fie cat mai mic.
Contacte:
- Site eveniment: www.despre-depresie.ro
- Inscrieri: Corina Stancu - Events Manager Houston NPA, evenimente@houston.ro, corina.stancu@houston.ro, 021-317.09.43, 0723.856.179, http://despre-depresie.ro/inscriere
- Manager Proiect: Simona Oprea - PR Manager Houston NPA, 0733.076.381.
- Pagina eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/227516980787131