Pacienții diagnosticați cu patologii tiroidiene benigne sau maligne pot beneficia de servicii moderne de terapie izotopică în cadrul Centrului Oncologic Sanador - cel mai mare centru privat din România specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului. Acesta deține în exclusivitate în sectorul medical privat o secție dedicată terapiei izotopice, în cadrul căreia se efectuează tratamente cu iod radioactiv pacienților cu cancer tiroidian diferențiat, dar și pacienților cu tireotoxicoză (exces de hormoni tiroidieni).
Terapia izotopică este aplicată în cazurile de cancer tiroidian diferențiat, ca tratament curativ, după tiroidectomie, pentru distrugerea tuturor resturilor de țesut tiroidian. Studiile medicale au demonstrat că terapia cu iod radioactiv aduce beneficii vitale pacienților, prin scăderea ratei de recidivă și îmbunătățind vindecarea. Prognosticul de supraviețuire la 20 de ani după efectuarea tratamentului specific este de circa 85 - 90%.
Secția de terapie izotopică a Centrului Oncologic Sanador oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale venite în sprijinul pacienților români afectați de neoplasm tiroidian, însă nu numai. Secția beneficiază de condiții speciale de izolare și este deservită de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele să fie administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în conformitate cu protocoalele medicale internaționale.
“În cadrul Centrului Oncologic Sanador, pe întreaga durată a terapiei cu iod radioactiv, pacienții sunt internați în rezerve special amenajate, până când nivelul de radiaţii scade la limita acceptată (în conformitate cu reglementările CNCAN) și sunt atent monitorizați. Pentru o diagnosticare de precizie și o monitorizare adecvată a evoluției bolii, dispunem de un departament de medicină nucleară dotat cu aparatură de ultimă generație, ce include un sistem hibrid SPECT-CT de înaltă performanţă, care permite obţinerea unei imaginii de fuziune între o achiziţie scintigrafică 3D și una tomografică“ a declarat dr. Mirela Gherghe, Medic Primar Medicină Nucleară, Doctor în Științe Medicale, Centrul Oncologic Sanador.
Bolile de tiroidă au o incidență crescută în România, numărul persoanelor afectate triplându-se în perioada 2010 – 2016. Potrivit statisticilor Institutului Naţional de Endocrinologie, cancerul tiroidian reprezintă cea mai frecventă neoplazie endocrină, incidenţa sa fiind de circa 6 - 9 cazuri la 100.000 persoane, în creştere cu aproximativ 300% în ultimii 50 de ani. Deși afectează preponderent femeile și persoanele vârstnice, în ultimii ani s-a observat o înmulțire a numărului de cazuri de cancer tiroidian în rândul copiilor. Principalii factori asociați cu creșterea riscului de dezvoltare a bolii sunt moştenirea genetică, expunerea la radiaţii, afecțiunile tiroidiene benigne netratate și dieta săracă în iod. Variantele papilară și foliculară sunt cele mai întâlnite forme de cancer tiroidian, având cea mai bună rată de vindecare dintre toate tipurile de afecțiuni oncologice, în condiţiile unui diagnostic precoce și un tratament adecvat.
Terapia cu iod radioactiv constă în administrarea pe cale orală a unei capsule de NaI, conținând I-131. Terapia se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide au capacitatea de a capta iodul administrat. Iodul radioactiv se concentrează în țesuturile tiroidiene, distrugând parțial sau total celulele tiroidiene prin radioactivitatea eliberată. Tratamentul izotopic implică o colaborare strânsă între medicul endocrinolog și specialistul în medicină nucleară, pentru stabilirea diagnosticului exact și obţinerea tuturor parametrilor clinici necesari administrării unei terapii cât mai puţin invazive şi cu rezultate maxime pentru pacient.
Centrul Oncologic Sanador asigură pacienților o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară, SPECT CT și terapie izotopică, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogată experiență în domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune de bloc operator la standarde internaționale (fiecare sală de operație este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3-4, asigurând protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești), anestezie și terapie intensivă, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.
Despre SANADOR:
Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, deținând cel mai mare spital clinic privat din țară, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie imagistică medicală de top și acum, o nouă aripă reprezentată de Centrul Oncologic Sanador. Mai multe pe www.sanador.ro.
Pentru mai multe informații: Daniel Nica, daniel.nica@pi2.ro, 0728 949 592