Infertilitatea este o problema foarte importanta pentru societate, deoarece la nivel mondial afecteaza un cuplu din sase, cu repercursiuni grave asupra natalitatii[ Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii]. Nici in Romania situatia nu este diferita, cel mai recent raport Eurostat evidentiind faptul ca rata fertilitatii este de 1,41 copii per femeie, sub media UE-28[ Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene] de 1,55.
“Cauzele infertilitaţii sunt diferite: feminine - 40%, masculine - 40% sau necunoscute - 20%. Viata stresanta, situatia economica, varsta din ce in ce mai inaintata la care femeile aleg sa devina mame sunt printre principalii vinovati de aceasta situatie. Exista insa si situaţii in care, deşi femeia este sanatoasa din punct de vedere fizic iar cuplul intruneşte toate condiţiile pentru venirea copilului, femeia nu ramane insarcinata. De aceea prima recomandare a medicilor pentru viitorii parinti este urmarea unui stil de viata sanatos, din punct de vedere fizic si psihic, precum si analize medicale regulate.” explica dr. Dr. Gianina Brasoveanu, Medic Primar Obstetrica Ginecologie in cadrul Centrului Medical ProVita - Diagnostic si Tratament.
In consecinta, tot mai multe cupluri ajung in situatia de a recurge la fertilizarea in vitro pentru a putea avea un copil. Aceasta procedura poate fi utilizata pentru a concepe un copil biologic, sau folosind ovule donate, sperma sau embrioni; donatorii pot fi cunoscuti sau anonimi. Embrionul poate fi, de asemenea, implantat in uterul unei mame surogat. sansele de a avea un copil sanatos folosind fertilizarea in vitro depinde de multi factori, precum varsta sau diverse cauze de infertilitate.
Fertilizarea in vitro este cea mai eficienta forma de reproducere asistata, dar are, la fel ca orice procedura, anumite riscuri: sindromul de hiperstimulare ovariana, sarcini multiple, risc crescut de cancer ovarian, riscurile asociate anesteziei generale, nastere prematura si greutate mica la nastere, avort, sarcina extrauterina, nasteri cu defecte si, nu in ultimul rand, stress (financiar, fizic si emotional).
Pentru a oferi o noua speranta clientilor nostri si a avea in echipa ProVita pe unul dintre cei mai apreciati specialisti in fertilizare in vitro, ne-am unit fortele cu Lid Medical Center. Astfel, toate procedurile de reproducere umana asistata vor fi realizate in Centrul de fertilizare in vitro al ProVita, de catre dr. Gianina Brasoveanu, Medic Primar Obstetrica Ginecologie, un medic cu rezultate exceptionale in acest domeniu. Expertiza sa include: supraspecializare in fertilizare in vitro, cursuri de specializare in embriologie/ F.I.V. si I.C.S.I., competente in laparoscopie, ecografie, colposcopie si histeroscopie. in plus, o dovada importanta a succesului activitatii dr. Brasoveanu este includerea in programul national de fertilizare in vitro si embriotransfer demarat de Ministerul Sanatatii incepand cu anul 2013.
“Ne bucuram sa anuntam aceasta noua specializare in cadrul clinicii noastre deoarece reprezinta un pas inainte catre indeplinirea promisiunii pe care am facut-o clientilor nostri: aceea de a le oferi servicii de calitate intr-un mod profesionist si uman, tratand oamenii mai presus decat afectiunile medicale. Din acest motiv putem spune ca fertilizarea in vitro reprezinta mai mult decat rezolvarea unei probleme de sanatate, este o noua sansa la viata!”, conchide dr. Ovidiu Palea, director general ProVita - Diagnostic si Tratament.
***
Centrul ProVita - Diagnostic si tratament aduce pe piata serviciilor medicale din Romania experienţa a 10 ani de practica medicala, acumulata intr-un sistem care inţelege actul medical in toata complexitatea lui.
Suntem singura clinica din tara specializata in chirurgia minim invaziva a coloanei vertebrale si in Terapia Durerii (tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronica sau subacuta şi care afecteaza sever calitatea vieţii).
Ne propunem o normalitate a relaţiilor dintre medici şi pacienţi bazata pe un act medical in concordanţa cu standardele internaţionale, intr-un mediu de respect reciproc. De aceea, pacientul este unica noastra prioritate, iar actiunile noastre reflecta intotdeauna valorile in care credem: rigoare, sinceritate, empatie, profesionalism si incredere.
Avem o abordare unica pe piata in ceea ce priveste pacientul prin crearea unei echipe dedicate de medici specialisti, sub coordonarea unui manager de caz, care are imaginea de ansamblu asupra starii de sanatate si poate alege cea mai buna metoda de tratament.
Centrul ProVita - Diagnostic si tratament include in prezent clinicile:
- ProVita Diagnostic si Tratament, Str. Alexandrina nr. 20-22, sector 1, Bucuresti;
- ProVita Imagistica, Str. Calistrat Grozovici nr. 1, sector 2, in incinta Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", Pavilion 4, Bucuresti;
- ProVita Imagistica 2, str. Racari nr. 8, sector 3, Bucuresti.