„Bacteriile colectate pe capacele de toaleta pot ataca sistemul imunitar! E-coli este o bacterie care provoaca boli diareice si infectii urinare atât la copii, cât si la adulti. Ca medic, am intâlnit astfel de cazuri, unele severe, care au necesitat inclusiv tratament cu antibiotice. Profilactic, recomand folosirea unor articole sanitare antibacteriene pentru toalete deoarece produsele de curatat nu reusesc sa mai faca fata singure germenilor care devin tot mai rezistenti”, sustine doctor Ioana Stefanica, medic pediatru si medic de familie.
Stim ca esti o mamica preocupata de sanatatea familiei tale si, de aceea, te ajutam sa ocrotesti cele mai dragi fiinte din viata ta intr-o maniera sigura, recomandata chiar de medici.
3 practici igienico-sanitare pentru a alunga bacteriile din toaleta de acasa
- Dezinfecteaza saptamânal vasul, capacul si colacul de WC cu produse antibacteriene fara parfum, pentru protectia cailor respiratorii pe termen lung!
- Pune capacul de WC inainte de a trage apa! Unele toalete propulseaza microbii si la 2 metri de jur imprejurul vasului de toaleta.
- Opteaza pentru articole sanitare antibacteriene, de ultima generatie, pentru toaleta de acasa! „Inovatia tehnologica redefineste protectia igienico-sanitara. Pe piata obiectelor sanitare, exista acum un nou sistem bacteriostatic din doua componente: rezervor si capac de toaleta. Ambele articole sanitare sunt din material plastic biodegradabil, ecologic, care permite introducerea in componenta sa a unui aditiv antibacterian, de ultima generatie, folosit si la recipientele din plastic pentru mâncare sau apa potabila. In felul acesta, sanatatea intregii familii va fi protejata”, sustine Mihai Popovici, Director de Dezvoltare Wirquin România, o companie de origine franceza, producatoare de articole sanitare inovatoare.
Acesta a adaugat ca in ceea ce priveste capacele si rezervoarele de toaleta antibacteriene, acestea asigura dezinfectia grupurilor sanitare la 10 mii de cicluri de apa si nu prezinta niciun risc pentru sanatate, aditivul antibacterian respectând standardele ISO 22196, de evaluare a activitatii antibacteriene a materialelor plastice. De asemenea, aditivul este inregistrat de Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite ale Americii, se regaseste in inventarul Administratiei Americane pentru Medicamente si in regulamentul Uniunii Europene privind produsele biocide, cu efect de control asupra microorganismelor daunatoare.
Sistemul performant isi are originea in Franta, o tara cu traditie in inovatia igienico-sanitara, unul dintre primele state europene care a folosit scaunele perforate de toaleta. Capacele, asa-numitele „acoperitoare cu balamale”, au aparut in vremea lui Ludovic al XV-lea, iar primele imobile din secolul XVIII au fost echipate cu doua cabine de toaleta, la parter si la ultimul etaj. Modelele salubre de toaleta au fost inventate tot in secolul al XVIII-lea.
*WIRQUIN România este parte a WIRQUIN Group, producator international de echipamente sanitare inovatoare. Compania a fost infiintata in anul 1977, in Franta, ca un business de familie, pentru a imbunatati confortul si igiena in domeniul articolelor sanitare si al accesoriilor pentru baie, toalete si bucatarii. Grupul este prezent acum in 75 de tari printre care Marea Britanie, Rusia sau China. In fiecare an, compania investeste 5% din cifra de afaceri in cercetare si dezvoltare. Produsele si echipamentele grupului se gasesc in cele mai mari unitati comerciale de profil din România precum Dedeman, Leroy Merlin, Bricostore, Praktiker sau Hornbach.