Accident grav la Poiana

[youtube]http://uk.youtube.com/watch?v=J-uLfuxbTXI[/youtube]

Cinci oameni au ajuns astazi dimineata in stare foarte grava in spital. Este rezultatul unui tragic accident de circulatie petrecut in comuna Poiana.

Ca sa evite o caruta, soferul unei Dacii a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de un microbuz ce trasporta persoane. In urma impactului dacia s-a facut praf, iar doi dintre pasageri se zbat acum intre viata si moarte. Patru persoane din microbuz au avut si ele nevoie de ingrijiri medicale.

Dacia venea dinspre Pocreaca si se indrepta spre Iasi. Soferul si sotia sa faceau acest traseu zi de zi, era drumul lor spre serviciu. Astazi, insa, acestia au mai luat trei cunostinte in masina.

Cei care au vazut accidentul sunt si cei care practic l-au trait. Este vorba de ocupantii unei dubitei care se indrepta spre Vaslui. Martorii spun ca soferul daciei a incerca sa evite o caruta care circula fara semnalizare, a intat pe contrasens si a lovit masina lor frontal. Constantin Soarec povesteste: "V-ati speriat. A fost o fractiune de secunda, nu a avut timp nimeni sa reactioneze, a sarit tot ceas rupt sapca, o sarit tot de pe noi."

Romica Topciu martor spune: "In fata pe sensul de mers spre Iasi era o caruta nesemnalizata, a incercat sa o evite a  intrat pe contrasens a venit microbuzul si nenorocirea s-a intamplat. Numai doi am vazut  dintre ei din spate, detul de grav, am inteles ca fina ar fi cel mai grav, el la fel probleme, au copii e grav."

In urma impactului, Dacia s-a facut zob. Sotia soferului aflata pe locul din dreapta a fost scoasa cu greu dintre fiarele contorsionate. De fapt, toti cei cinci ocupanti ai autovehiculului au ajuns la spital cu fracturi si multiple traumatime cranio-cerebrale grave. Si patru persoane din microbuz au ajuns la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan".

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU Spitalul de Urgenta Sfantul Ioan a declarat: "Au fost resuscitati volemic, au fost investigati, complet evaluati de echipa de politrauma, vorbim de ortoped traumatolog, chirurg de urgenta, de chirurg reconstructiv, de medic de urgenta."

Doi dintre pacienti  sunt in coma si sunt internati la Spitalul de Neurochirurgie.

Dr. Romeo Chelariu purtator de cuvant UPU Spitalul de Neurochirugie Iasi: "O femeie de aproximativ 35 de ani in stare foarte grava, coma de gradul trei, traumatism cranio cerebral acut grav, fracturi costale multiple si hemotorac. Un barbat de peste 35 de ani in stare de coma vigila, fractura de coloana cervicala cu tetraplegie. Pronosticul este foarte rezervat."

Politistii ajunsi la fata locului fac cercetari pentru a afla cu certitudine imprejurarile in care s-a produs accidentul.

Madalin Taranu purtator de cuvant IPJ a declarat: " Soferul a incercat sa depaseasca o caruta, a intrat pe contrasens unde s-a izbit de un microbuz. In urma acestui accident au fost ranite mai multe persoane, s-a intocmit dosar penal."

Avand in vedere numarul mare de victime, medicii spun ca este cel mai important accident din regiune petrecut in ultimul an.

Sursa: Tele M (Silvia Loghin, Rafael Racaru)

Leave a Reply

Your email address will not be published.