Garda de groaza

[youtube]http://uk.youtube.com/watch?v=1FrMEr5OO9w[/youtube]

Un pacient de 22 de ani a sarit la bataie la cadrele medicale care il ingrijeau in Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan".

Tanarul incercase sa-si puna capat zilelor taindu-si venele pentru ca si-a gasit iubita in pat cu un alt barbat. Beat turta si cu nervii la pamant, pacientul a vrut sa se razbune pe medici. I-a lovit cu picioarele, a pus mana pe un foarfec sa ii injunghie si i-a injurat ca la usa cortului. Cei care au reusit sa il imobilizeze au fost angajatii de la paza.

Pacientul sinucigas a bagat spaima in medicii si in asistentele din Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan". Dupa ce a fost pansat la mana la care se taiase, barbatul a sarit la bataie la intreg personalul. Medicii se confrunda zilnic cu pacienti nemultumiti, care ii insulta, insa acesta a intrecut orice limita prin violenta.

Petronela Niculita, asistenta UPU Spitalul de Urgente Sfantul Ioan a declarat: "A sarit la noi la bataie, ne-a agresat, a sarit cu foarfecul la noi."

Cristina Rosita Chiriac, asistent UPU Spitalul de Urgente Sfantul Ioan a declarat:" L-am asezat foarte frumos pe pat, i-am explicat ca trebuie sa astepte pentru ca era foarte beat si necesita obligatoriu perfuzare. O clipa doar de neatentie din partea noastra si a pus mana pe un foarfec incercand sa injunghie chiar personalul."

Doar agentii de la paza au reusit sa il imobilizeze pe agresor. Doctor Tudor Ciuhodaru, Spitalul de Urgente Sfantul Ioan a declarat: "A fost un pacient suicidar cu palgi taiate pe antebratul stang, etilic, pe care medicii din UPU  au incercat sa il trateze ca intotdeauna. A fost nevoie sa intervina personalul de protectie al spitalului cat si politia. Sunt conditii extreme pe care nu mi le-as mai dori sa le traiesc vreodata intr-o unitate de primire a urgentelor."

Politia ademarat o ancheta in acest caz, iar agresorul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie "Socola".

Sursa: Tele M (Irina Zaharia, Andrei Lisacoschi)

Leave a Reply

Your email address will not be published.