Caldura face noi victime

Temperaturile ridicate fac din nou victime in randul iesenilor. Zilnic, la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan ajung din ce in ce mai multe persoane care sufera de caldura. Numai in cursul diminetii de ieri au primit ajutorul medicilor mai bine de zece persoane care nu au rezistat temperaturilor ridicate.

Potrivit medicilor, majoritatea persoanelor care au ajuns la spital din cauza caldurii sunt femei. Nici una dintre persoanele prezentate la spital nu a fost in stare grava, iar dupa stabilizare acestea s-au putut intoarce acasa.

"Tot mai multi pacienti se prezinta la UPU prezentand stari de lesin din cauza expunerii la soare. Pana acum am avut mai bine de zece pacienti, in special femei, iar doua dintre paciente s-au prezentat si cu eritem solar. Starea pacientilor s-a ameliorat dupa ce li s-au administrat perfuzii si au fost hidratati", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, sef UPU din cadrul Spitalului Sf. Ioan.

Avand in vedere faptul ca se anunta temperaturi din ce in ce mai ridicate, medicii de la Urgente se asteapta ca numarul pacientilor care se prezinta cu afectiuni cauzate de caldura sa fie mai mare. Pentru a face fata cu bine temperaturilor ridicate, medicii recomanda respectarea anumitor masuri.

Persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, trebuie sa evite deplasarile in spatiul liber intre orele 11-18 si frecventarea locurilor aglomerate. In cazul expunerii la soare, trebuie sa fie folosite mijloace de protectie, precum palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale si in culori deschise. De asemenea, este recomandata cresterea consumului de lichide, intre 1,5-2 litri pe zi, si evitarea alimentatiei bogate in grasimi, in special de origine animala. Medicii nu recomanda consumul de cafea si bauturi alcoolice.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

Leave a Reply

Your email address will not be published.