Cinci alcoolici au terminat petrecerile la Urgente

Tot mai multi ieseni care consuma bauturi alcoolice pana nu mai stiu ce li se intampla ajung sa ceara ajutorul medicilor de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi. Numai ieri, pragul unitatii sanitare a fost trecut de cinci persoane care au necesitat ingrijiri medicale fie din cauza ca au consumat alcool, fie pentru ca nu si-au luat doza zilnica de bauturi alcoolice.

Doua persoane in coma etilica au primit tratament la UPU. O femeie de 45 de ani a intrat in coma dupa ce, dupa cum sustine aceasta, a baut un litru de vin. Dupa ce si-a revenit, femeia a povestit ca a baut un litru de vin din cauza ca i s-a facut dor de sotul sau, care este decedat de ceva ani. Un alt barbat, fara adapost, a fost luat de pe strada si adus la Urgente. De beat ce era, barbatul nu a putut sa scoata nici un cuvant.

"Am avut si doi pacienti in coma etilica, dar si cativa pacienti care si-au intrerupt consumul de alcool si au fost tratati in Unitatea de Primire Urgente. Au fost adusi la noi cu stare de agitatie, greturi, varsaturi, sevraj si cu o usoara stare de confuzie", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi. Toate aceste persoane au primit recomandarea de a merge la dezalcoolizare, dar e putin probabil ca acestia sa asculte indemnul medicilor de la Urgente.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

Leave a Reply

Your email address will not be published.