De la "bal" la spital

Printre cei care ieri au muncit mai mult decat de obicei se numara si medicii. La Spitalul de Urgente, de exemplu, a fost agitatie, si inca de dimineata. Si asta pentru ca multi ieseni au lasat pentru cateva ore precautiile si au facut excese, desi afectiunile cronice de care sufera nu le permiteau acest lucru.

Pana la amiaza, 40 de persoane au ajuns in stare grava la spital dupa ce au consumat, in exces, mici si bere. Cele mai multe cazuri au fost reprezentate de afectiuni digestive. "Sunt si unii pacienti care au fost internati la Terapie Intensiva cu hemoragii digestive si pancreatite, iar altii au ajuns la chirugie cu abdomen acut chirurgical. Altii au solicitat externarea pentru a se intoarce la petreceri", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU.

Previziuni triste

Insa la spital nu au ajuns doar cei cu afectiuni digestive. Trei iesence s-au prezentat la UPU dupa ce s-au ars cu flacara ce incingea gratarul sau dupa ce au pus din greseala mana pe fierul incins. Medicii s-au confruntat insa si cu doua cazuri iesite din comun: doua iesence de 24, respectiv 32 de ani, au incercat sa-si puna capat zilelor din cauza ca sotul sau prietenul le-a reprosat faptul ca nu stiu sa gateasca cum trebuie micii. "Pe fondul consumului de alcool si din cauza unor conflicte avute cu partenerii de viata au incercat sa se sinucida, ingerand 30, respectiv 16 de pastile", a mai spus dr. Ciuhodaru. Totodata, medicul a spus ca se asteapta ca numarul pacientilor sa creasca in aceste zile, conform "traditiei", pentru ca, dupa excesul alimentar si de alcool de pe 1 Mai, urmeaza destule accidente si agresiuni.

Sursa: Iasi Plus (Diana Elisei)

Leave a Reply

Your email address will not be published.