Doi bărbaţi electrocutaţi au ajuns la spital

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, după ce a suferit arsuri pe o suprafaţă de 95 la sută din corp.

Constantin Crăcană, care a fost electrician al punctului de lucru Iaşi al fabricii de bere Albrau, a intrat într-un post de înaltă tensiune care aparţine E.ON, pentru a interveni la barele de alimentare. Ca să ajungă în incinta postului de transformare, C.C. a folosit o rangă metalică, moment în care s-a produs un arc electric.

Din cauza tensiunii prea mari scurse prin corpul bărbatului, hainele acestuia s-au aprins instantaneu.
El a fost adus cu o autoutilitară SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, unde se află singura Secţie de Arşi din Moldova. Aici, personalul medical a constatat că electricianul a suferit arsuri de gradul II, III şi IV pe o suprafaţă de 95 la sută din corp.

Dr. Tudor Ciuhodaru , coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Iaşi, a afirmat că prognosticul de viaţă este extrem de rezervat.

Eugen Fiulop, inspector şef adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi afirmă că, deocamdată, nu s-a putut stabili dacă bărbatul mai lucra în cadrul societăţii sau intrase ilegal.
Fiulop a declarat pentru că deşi fabrica este închisă, din primele cercetări s-au constatat foarte multe nereguli, paza fiind asigurată doar de o singură persoană, iar mai multe materiale, fier, utilaje şi chiar echipamente de muncă au dispărut.

Tot în cursul zilei de luni, la Spitalul Clinic de Urgenţe a ajuns un bărbat care a suferit arsuri pe o suprafaţă de 35 la sută din corp după ce a urcat pe locomotiva personalului care circulă pe ruta Iaşi-Putna. În staţia Pietrişu, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a urcat pe locomotivă. Aflat sub influenţa alcoolului, acesta s-a dezechilibrat şi a atins cablurile de înaltă tensiune. Din cauza arcului voltaic, bărbatul a fost proiectat peste linia ferată.

De asemenea, un muncitor de origine chineză, care lucrează la ansamblul Palas, a ajuns pe patul de spital după ce o ţeavă i-a rupt o coastă. Potrivit medicilor, rana a fost superficială, motiv pentru care nu a necesitat spitalizare.

Sursa: Monitorul (B.L.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.