Pupu' de la UPU!

Ma bucura ca nu trecem neobservati si va multumim ca va aduceti aminte de noi. Speram sa fie din ce in ce mai multi cei care inteleg necesitatea vitala a existentei acestui spital de urgente. Sa nu uitam ca echipele medicale trateaza pacientii si ca fara ele degeaba ploua cu aparatura si conditii de cazare. Imi este greu sa nominalizez pe cineva pentru ca ar trebui sa-i insirui pe toti "indisciplinatii" care nu-si respecta programul oficial pentru a asigura focul continuu al urgentelor din Iasi. Primul spital de urgente din viata iesenilor va multumeste. Pupu ' de la UPU!

Ziarul de Iasi - UPU de la Spitalul "Sf. Ioan" implineste 7 ani

Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente "Sf. Ioan" implineste 7 ani de cind si-a inceput activitatea. Infiintat in 2001, spatiul in care pacientul critic intra prima data era sarac in dotari, iar resuscitarea bolnavilor se facea cu un defibrilator uzat si cu mijloace minimale.

"La inceput eram 10 persoane in echipa de la UPU, iar acum sintem peste 50. In sapte ani am reusit sa aducem dotarile unitatii la standarde moderne pentru ca si pacientii sa beneficieze de tratament corespunzator", declara dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.

In cei sapte ani de existenta registrele cu pacienti insumeaza aproximativ 250.000 de cazuri care au beneficiat de ingrijire in aceasta unitate. In UPU de la Spitalul de Urgente „Sf. Ioan" ajung toate urgentele care au legatura cu traumatologia, toxicologia, chirurgia plastica si arsurile.

Recent, in cadrul aceleiasi echipe a fost creat si un centru pentru salvarea si ajutorarea persoanelor care incearca sa-si puna capat zilelor. Medicii de la Urgente se confrunta zilnic, in medie, cu cel putin 4 tentative de suicid.

Modernizarea si dotarile unitatii au fost posibile de-a lungul vremii si din bunavointa iesenilor, care au ales sa directioneze 2% din venitul lor catre UPU de la Spitalul de Urgente. La ultima campanie de donare in contul spitalului au fost strinsi aproximativ 50.000 de lei. (Daniela Farcas)

Flacara Iasului - UPU de la Urgente are 7 ani

E bun de dat la scoala... * pe 7 martie, Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul "Sf. Ioan" a aniversat sapte ani de activitate * de-a lungul anilor, prin serviciul iesean au trecut peste 250 de mii de pacienti

Ieri, cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului de Urgente "Sf. Ioan" au sarbatorit sapte ani de activitate. De când s-au pus bazele serviciului, angajatii UPU au consultat nu mai putin de 250 de mii de persoane. "A fost greu din prima zi. Eram putini si nu aveam experienta noilor circuite, iar dotarea era minimala. În sapte ani am facut multe. Putem spune ca fiecare cetatean adult al Iasului a ajuns cel putin o data la UPU de la primul Spital de Urgente din viata iesenilor. Noi nu am avut sansa unor programe Remssy sau a unor finantari din partea Bancii Mondiale. Am realizat multe, dar si mai mult ne-au ajutat pacientii nostri sau potentiali pacienti. Cei 2% virati din impozit catre Asociatia Medicala «Sf. Ioan» au fost bine investiti. Astfel, am realizat dotarea necesara standardelor impuse de un act medical calitativ. Colectivul UPU a crescut de cinci ori în aceasta perioada, si va mai creste", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.
În prezent, în serviciul iesean lucreaza 23 de asistenti medicali, 10 medici si 8 brancardieri. Printre proiectele de viitor ale angajatilor din UPU se numara înfiintarea Centrului Integrat Regional de Tratamente Intoxicatii, Traume si Arsuri, dedicat celor care au încercat sa îsi puna capat vietii. (S.C.)

Ziua de Iasi - Dubla aniversare la UPU de la Spitalul de Urgente

Ieri, medicul Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan, a organizat o mini-petrecere pentru femeile care lucreaza in aceasta unitate, cu prilejul zilei de 8 Martie, Ziua Femeii. Tot ieri, colectivul UPU a sarbatorit 7 ani de la infiintarea acestui serviciu de urgente. "Pe 7 martie 2001 deschideam in mod oficial UPU de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan. Puternicii zilei se ingramadeau dimineata la taiatul panglicilor si garantau multe. A fost greu din prima zi. Eram putini si nu aveam experienta noilor circuite, iar dotarea era minimala. In 7 ani am facut multe.

Au deschis portile acestui UPU peste 250.000 de pacienti. Putem spune ca fiecare cetatean adult al orasului Iasi a ajuns cel putin odata la UPU de la primul Spital de Urgente din viata iesenilor. Noi nu am avut sansa unor programe Remssy sau a unor finantari din partea Bancii Mondiale. Am realizat multe noi, dar si mai mult ne-au ajutat pacientii nostrii sau potentialii pacienti. Cei 2 la suta virati din impozit catre Asociatia Medicala Sfantul Ioan au fost bine investiti. Astfel am realizat dotarea necesara standardelor impuse de un act medical calitativ. Colectivul UPU a crescut de cinci ori si va mai creste", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru. In cadrul Unitatii de Primire Urgente de la spitalul mentionat, a fost lansat si proiectul pentru Centrul Integrat Regional de Tratamente, Intoxicatii Traume si Arsuri (CIRTITA ), deoarece doar in acest spital se trateaza toate tentativele suicidare, intoxicatiile, arsurile. (Magda Olteanu)

Evenimentul - Şapte ani de UPU la Spitalul de Urgenţe

Ieri, echipa UPU de la Spitalul de Urgenţe a împlinit şapte ani. "A fost greu din prima zi. Eram puţini şi nu aveam experienţa noilor circuite, iar dotarea era minimală. În şapte ani am făcut multe. Au deschis porţile acestui UPU peste 250 000 de pacienţi. Putem spune că fiecare cetăţean adult al Iaşului a ajuns cel puţin o dată la noi. Nu am avut şansa unor programe Remssy sau a unor finanţări din partea Băncii Mondiale. Am realizat multe noi, dar şi mai mult ne-au ajutat pacienţii noştri sau potenţialii pacienţi. Cei 2 la sută viraţi din impozit către Asociaţia Medicală 'Sf. Ioan' au fost bine investiţi. Astfel am realizat dotarea necesară standardelor impuse de un act medical calitativ", ne-a spus dr. Tudor Ciuhodaru, şeful UPU. De cîteva luni la UPU, s-a mai născut şi proiectul CIRTITA, care asigură asistenţa medicală în cazul tentativelor suicidare. "Avem speranţe mari şi credem în tinereţea fără bătrîneţe a acestui Spital de Urgenţe, pentru că am fost şi pe ger şi pe caniculă alături de ieşeni, pentru că ne ţine în priză adrenalina acestui serviciu, pentru că fiecare are dreptul la sănătate", ne-a mai spus dr. Ciuhodaru. (C.M.)

5 thoughts on “Pupu' de la UPU!

  1. Anonymous

    Am avut de curand prilejul de a ma duce la spitalul de urgenta, oameni ok, draguti, chiar umani as putea spune; ce m-a deranjat mult a fost mizeria de nedescris, o sala de asteptare ce imi aducea aminte de sinistra gara ieseana, gunoaie pe jos, usi negre de mizerie etc. Voi da cu siguranta 2%, daca nu pt dotare corespunzatoare, macar pt angajarea unei femei de serviciu!

  2. Ciuho

    Nu incerc sa minimalizez conditiile din sala de asteptare a ambulatoriului. Incercam in aceste zile ,tot prin sprijinul celor care ne-au fost pacienti, sa facem o noua sala de asteptare la UPU. O veti vedea in maxim doua saptamini. Ambulatoriul asteapta reparatii si modernizari majore in acest an. Virati cei 2% si veti vedea . Problema spitalului de urgenta se va rezolva in mod real atunci cind ne vom muta in cladirea noua din curtea spitalului. Tine si de comunitatea locala ca acest lucru sa nu se amine sine die. Sa nu uitam ca avem nevoie ca de aer de acest spital de urgente intr-un oras in care urgentele curg in fiecare zi.

  3. nastase gabriela diana

    am auzit dintr-o sursa ca spitalul mare de linga ortopedie ar fi al spitalului sf spiridon sectia oncologie. ar trebui numai un spital de urgente in iasul asta ca cladirea in care este spitalul acuma lasa de dorit

  4. nastase gabriela diana

    intradevar daca cineva cunoscut ajunge in sala de astrptare de la urgenta unde este o mizerie de nedescris, gunoi pe jos, usi murdare, de geamuri nici nu mai spun ar trebui sa faceti ceva in felul asta. e mai curat afara decit inauntru

  5. Ciuho

    Este vorba de sala de asteptare a ambulatoriului. Noua sala de asteptare a UPU este in curs de finalizare. O construim tot cu ajutorul unor fosti pacienti. Conditiile sunt cele pe care le constatati pentru ca in permanenta ni s-a promis mutarea in noua cladire din curtea actualului spital. Noile “surse” dau ca sigura mutarea pina la toamna in noua locatie. Pentru alte sugestii si posibilitati de ajutor va astept la UPU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.