Sapte tentative de suicid intr-o singura garda la Urgente

* in cursul unei singure garzi, cadrele medicale de la Spitalul de Urgente "Sf. Ioan" au ingrijit sapte persoane care au vrut sa se sinucida

Iesenii cu gânduri negre le-au dat de munca angajatilor Unitatii de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul "Sf. Ioan". În garda de joi spre vineri, sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri dupa ce au incercat sa isi puna capat vietii. Dintre acestea, doua cazuri au necesitat masuri intensive de ajutor.

"În UPU, a beneficiat de masuri de depurare a toxicului si s-a asigurat rezolvarea chirurgicala a plagilor. Va ramâne internat in Sectia de Toxicologie si a primit deja sprijinul psihologic al voluntarilor implicati in proiectul CIRTITA", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU de la Spitalul de Urgente "Sf. Ioan".

Dupa o cearta cu parintii, un tânar de 19 ani a inghitit peste 30 de pastile si s-a taiat cu un cutit pe bratul stâng si pe abdomen.

O tânara de 21 de ani a consumat un cocktail periculos de alcool si medicamente. "Examenele toxicologice efectuate in laboratorul nostru au confirmat asocierea toxicelor, precum si valorile importante ale alcoolemiei. Prognosticul ramâne rezervat prin posibilitatea dezvoltarii de complicatii imediate", a mai subliniat dr. Ciuhodaru.

Sursa: Flacara Iasului (S.C.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.