Sectia de Ortopedie arhiplina

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z_n3LYJJjf8[/youtube]

Stau cate doi sau chiar trei in pat chiar daca au mainile sau picioarele fracturate. Cu aceasta problema se confrunta medicii sectiei de Ortopedie din cadrul Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan". Din cauza crizei de paturi, pacientii sunt externati cu o saptamana inainte de vindecare.

Sectia de Ortopedie din cadrul Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan" este arhiplina si inca nu au inceput sa apara victimele ninsorii.

Conf. dr. Ovidiu Alexa, sef sectie Ortopedie: "In acest moment nu mai avem nici un pat liber si asa se intampla in fiecare saptamana la inceput de saptamana, abia joia, vinerea cu niste eforturi deoseboite reusim sa operam pacientii si sa obtinem cateva paturi libere, iar lunea este aceeasi aglomeratie. incercam, nici legal nu putem sa ii tinem cate doi in pat, dar asa... externam pacientii mai repede, mai mult un alt spatiu ne-ar ajuta extraordinar."

Pacientii sunt foarte revoltati de conditiile din spital

"Am venit acum 5 zile in spital si erau deja doi in pat, unul s-a eternat si am intrat iarasi doi, acum azi a plecat unul si mai acus apare altul, mai inainte erau cate trei. Sunt paturi si cu trei, unul cu mana, unul cu piciorul stai si te doare, stai cu fractura, unul da peste tine, noaptea e foarte greu."

"Mai era o persoana aici, doi acolo, trei eram aici, dincolo erau cate doi. Dar asa sunt nevoiti sa ne externeze ca nu mai incapem si nu ducem tratamentul pana la capat din cauza lipsei de spatiu si e miros na daca nu e spatiu corespunzator."

In sectia de ortopedie a Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan" sunt 60 de paturi. Zilnic vin cate 174 de pacienti cu fracturi, iar mai mult de jumatate dintre ei necesita internare. In plus, medicii de pe aceasta sectie sunt considerati cei mai buni specialisti din Moldova, de aceea la acest spital vin pacienti si din alte judete.

Sursa: Tele M (Raluca Secara, Marian Anicule)

Leave a Reply

Your email address will not be published.