Studenta in coma de la whisky si bere

● O studenta in varsta de 22 ani a ajuns la spital in coma alcoolica dupa ce a baut whisky si bere ● Examenele toxicologice au evidentiat o alcoolemie de 300 mg la suta


O studenta a ajuns la Spitalul de Urgente Sf. Ioan cu o alcoolemie de 3 g la mie, dupa ce a baut alcool fara sa mai tina seama de cantitate. M.T., in varsta de 22 ani, a necesitat ajutorul medicilor, deoarece intrase in coma alcoolica. Speriat de starea in care se afla iubita sa, prietenul fetei a solicitat Serviciul de Ambulanta Iasi. Studenta, impreuna cu iubitul, au participat, sambata, la o petrecere organizata de colegi intr-unul din caminele din campusul Tudor Vladimirescu. Fata a baut whisky, dupa care a trecut la bere.

Combinatia dintre whisky si bere a fost dezastruoasa pentru studenta care a necesitat ajutorul medicilor de urgenta.

"Studenta a fost adusa la spital de catre prieten dupa ce a baut whisky si bere, fiind in stare de coma alcoolica la internare. Examenele toxicologice au evidentiat o alcoolemie de  3 g la mie. In urma tratamentului de urgenta, starea clinica a pacientei este in curs de ameliorare", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente din cadrul spitalului mentionat.

In ultimele doua saptamani, aproximativ 20 de studenti au ajuns la Spitalul de Urgente Sf. Ioan din cauza consumului excesiv de alcool.

Tot sambata, un tanar in varsta de 23 ani, din Iasi, a fost transportat in stare grava la acelasi spital dupa ce a mancat capsuni. Alexandru P. nu a stiut ca este alergic la capsuni si, la scurt timp dupa ce a mancat fructele, au aparut simptomele specifice edemului Quincke. Acesta este un edem acut si rapid tranzitoriu care implica si straturile mai profunde ale pielii, inclusiv tesutul celuloadipos subcutanat.

"Pacientul a ajuns la spital in stare grava cu edem Quincke dupa ce a facut alergie la capsuni. Pacientului i s-a administrat tratamentul specific si starea de sanatatea s-a ameliorat. Edemul Quincke are un debut acut brutal cu respiratie dificila si poate deveni foarte periculos atunci cand zona de localizare este laringele", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Magda OLTEANU)

Leave a Reply

Your email address will not be published.