Tot mai multe cazuri de suicid la Spitalul de Urgente

Un barbat in varsta de 72 din comuna Sipote a ajuns in stare critica la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul de Urgente “Sfintul Ioan”.

“Pacientul aflat in coma, cu acidoza severa, instabil hemodinamic si respirator a necesitat inca din UPU intubatie orotraheala, ventilatie controlata, resuscitare volemica, analiza gazelor sanguine si examene toxicologice complete asociate masurilor de depurare a toxicului. Datorita starii grave pacientul a necesitat monitorizare completa pina in Terapie Intensiva Toxicologie. Datele anamnestice coroborate cu cele clinice comfirma suspiciunea intoxicatie cu antigel. Prognosticul este extrem de rezervat datorita severitatii intoxicatiei” a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, sef UPU din cadrul Spitalului de Urgente “Sfantul Ioan”.

O ieseanca in varsta de 36 de ani a ingerat peste 30 capsule de sedative in urma unor conflicte casnice. Dupa masurile de depurare a toxicului si suport volemic pacienta a fost internata la Toxicologie. Cind starea clinca o va permite va beneficia de consilierea celor de la CIRTITA.

In cursul garzii de ieri au mai fost tratate in UPU alte cinci tentative suicidare -din care doua prin intoxicatii voluntare polimedicamentoase iar trei prin plagi la nivelul bratelor si antebratelor rezolvate de catre chirurgii plasticieni ai centrului “SOS mina” in sala de operatii UPU.

“De la instalarea caniculei se constata o crestere de 10-20 % a cazurilor de tentative suicidare. O pacienta din comuna Dumesti a ajuns la UPU in urma unei agresiuni. Pacienta a fost injunghiata in antebratul sting . Dupa masurile de suport, antalgice, profilaxie antitetanica pacienta a fost rezolvata chirugical de catre plasticieni. Prognostic vital  favorabil dar cel functional ramine rezervat. Un alt pacient a ajuns la spital in uma unei agresiuni. Starea pacientului a fost una favorabila, motiv pentru care acesta a fost externat” a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, sef UPU din cadrul Spitalului de Urgente “Sfantul Ioan"

Sursa: Iasi Info (Ana Oleinic)

Leave a Reply

Your email address will not be published.