Tot mai multi tineri agresivi ajung la Urgente

Doi tineri ajunsi la UPU de la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" au refuzat asistenta medicala de urgenta, devenind chiar agresivi verbal si fizic. Deoarece de prea multe ori cei ce asigura asistenta de urgenta sunt expusi violentelor verbale si fizice, conducerea spitalului a hotarat ca in toate aceste situatii sa fie solicitate echipele de interventie ale firmei de paza si Politiei pentru protejarea personalului din UPU.

Un tanar in varsta de 23 de ani a ajuns la UPU prezentand plagi multiple la nivelul antebratului drept si plicii cotului. Personalul spitalului a intervenit imediat incercand sa asigure asistenta medicala de urgenta dar pacientul a continuat sa fie extrem de agitat, devenind heteroagresiv verbal si fizic. A fost nevoie de prezenta echipei de interventie a firmei de paza precum si a unui echipaj de politie pentru a proteja personalul din UPU.

"Din pacate nu a fost singurul pacient heteroagresiv, in aceeasi situatie fiind si un pacient in varsta de 39 de ani. De prea multe ori cei ce asigura asistenta de urgenta sunt expusi violentelor verbale si fizice ale unor astfel de pacienti. In aceste conditii, in acord cu managerul spitalului dr. Lucian Popa, s-a hotarat ca in toate aceste situatii sa fie solicitate echipele de interventie ale firmei de paza si Politiei pentru protejarea personalului din UPU" a declarat Tudor Ciuhodaru, seful UPU de la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan".

Sursa: iasiinfo.ro (Ana Oleinic)

Leave a Reply

Your email address will not be published.