Un iesean cauta moartea cu lumanarea de trei zile

● De trei zile, un iesean cauta moartea si incearca sa isi puna capat zilelor ● Medicii de la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Ioan Iasi i-au salvat viata trei zile la rand ● Ieseanul recurge la acest gest de fiecare data cand are o cearta mai zdravana cu iubita sa ● Cand si-a dat seama ca rezultatul nu este cel dorit, barbatul a chemat singur ambulanta, dar niciodata nu a vrut sa ramana internat

Un iesean de 33 ani a facut o pasiune din a se juca cu moartea si a incercat sa isi puna capat zilelor de mai multe ori. Trei zile la rand viata i-a fost salvata de medicii de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi. In aceasta perioada, tanarul nu prea se intelege cu iubita sa si la fiecare cearta vrea sa isi incheie socotelile cu viata. Ultima tentativa a avut-o ieri dis-de-dimineata, cand tanarul a inghitit mai bine de 20 comprimate de benzodiazepine. Pentru ca efectul sa fie cat mai puternic, acesta a combinat cele 20 de pastile cu bauturile alcoolice.

De fiecare data ieseanul foloseste aceeasi metoda pentru a se sinucide. Mai mult, cand i se face prea rau si isi da seama ca tentativa sa nu a avut rezultatul sperat, ieseanul formeaza singur numarul de urgenta si isi cheama o ambulanta. Ieri dimineata, acesta a fost luat direct din strada de un echipaj de ambulanta trimis la solicitarea sa. Potrivit medicilor de la Urgenta, in nici una din cele trei zile in care a primit ingrijiri medicale, tanarul nu a vrut sa ramana internat in spital pentru supraveghere. La a doua tentativa acesta a fugit pur si simplul din UPU.

"Un pacient din Iasi a ajuns de trei ori in zile succesive la UPU in urma unor tentative autolitice. Ultima dintre acestea a avut loc dupa miezul noptii, cand pacientul a ingerat peste 20 de comprimate de benzodiazepine. In UPU a beneficiat de masuri de depurare a toxicului prin lavaj gastric, administrare de antidot si purgativ, asociate masurilor de suport volemic si respirator, tratament simptomatic si examene toxicologice complete", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, sef UPU din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi.

Dupa ce si-a revenit cat de cat, ieseanul si-a dat seama ca i-ar prinde bine un psiholog si a solicitat consilierea psihologilor de la Centrul Integrat Regional Tratamente, Intoxicatii, Traume si Arsuri (CIRTITA). Nici de data aceasta ieseanul nu a vrut sa ramana in spital pentru internare si continuarea suportului psihologic. Avand in vedere faptul ca de trei zile tot vrea sa isi puna capat vietii, medicii de la Urgenta i-au recomandat si un consult psihiatric.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

Leave a Reply

Your email address will not be published.