Urgent la Urgente

In ultima garda a medicilor din UPU de la Spitalul de Urgente, numarul pacientilor ajunsi in stare grava a fost mai mare decat de obicei.

Nu au lipsit persoanele agresate, cel mai grav caz fiind al unui barbat de 66 de ani. "Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, fractura de mandibula si traumatism toraco-abdominal. Dupa ingrijirea medicala acordata in UPU, a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie. Majoritatea cazurilor de agresiune sunt ale unor persoane din mediul rural", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU din cadrul Spitalului de Urgente.

Cazuri si necazuri

Nu au lipsit nici cazurile de tentative de suicid, declansate, in principal, in urma unor conflicte familiale. Toti pacientii au recurs la pastile pentru "aplanarea" lor. Cele doua persoane intoxicate involuntar au ajuns la spital ca urmare a unor accidente, primul caz fiind al unei iesence de 25 de ani, care dupa ce a dat cu lac in locuinta sa nu a deschis nici un geam si s-a intoxicat cu vapori:

"Cel de-al doilea caz de intoxicatie involuntara este al unei iesence de 62 de ani, care s-a intoxicat involuntar cu vapori de detartrant si a ajuns la spital cu insuficienta respiratorie acuta. In ceea ce-i priveste pe cei 15 pacienti care s-au taiat in timp ce lucrau pe langa casa, in stare grava este un iesean de 56 de ani, care si-a taiat sapte degete de la mani in timp ce manevra faiul. Barbatul a fost adus in stare de inconstienta. El a fost dus la Clinica de Chirurgie Reconstructiva, unde i s-au reimplantat degetele. Prognosticul functional este rezervat".

Sursa: Iasi Plus (Marta Vieriu)

Leave a Reply

Your email address will not be published.