Ciocoiul, chestorul și polițaiul

Se pare că zilele acestea un ciocoi se plimba cu maşinuța prin Braşov.

La un moment dat un pulist, traversând cu aroganța pe care trecerea de pietoni o mai dă oamenilor simpli, îl ratează de milimetru, silindu-l pe bietul cocoiaş să încetinească, taman când avea treabă.

Mai mult, de nicăieri, scânteind de tupeu şi răutate mai apare şi un satrap de polițai care, cu obtuzitate, opreşte maşinuța şi dă să îi ia ciocoiului carnetul, cu tot felul de pretexte străvezii (că pieton, că zebră, că prioritate).

Se contraargumentează cu hotărâre şi bun simț, arătându-se inclusiv faptul că ocupanții autovehiculului sunt colegi de ciocoială cu chestorul, şefii poliției şi alți oameni importanți ai urbei care cu siguranță ar fi dezamăgiți ca, pentru doar un pieton, care a mai şi scapat, să se ia carnetul unei persoane atât de importante.

Polițaiul nimic, insistă să schimbe carnețelul lucios pe o hârtie fără poze dar cu semnaturi la bază.

Aşa nedreptate nu s-a mai văzut prin Braşov niciodată, aşa că ciocoiul, înțelegând că este discriminat, a făcut plângere. Că nu a auzit numele agentului, ceea ce ar fi fost esențial. Că nu a fost tratat cu respect şi nici măcar mâna nu i-a fost pupată. Că nu a văzut nici un pieton şi oricum era unul cu reflexe bune, bulan şi zile.

Ciocoii de la conducerea poliției Braşov au răspuns operativ la plângerea co-ciocoiului lor, la nici 48 de ore înainte de a fi depusă, şi au început imediat anchetarea agentului.

O fi avut ținuta călcată ?

O fi pus chipiul regulamentar ?

O fi scris cu pix albastru procesul verbal?

Nu se ştie încă rezultatul anchetei dar presupun că va fi unul scontat.

Carnetul va trebui înapoiat cu scuze de catre agentul constatator în persoană.

Fiind la prima abatere gravă agentul va primi doar un vot de blam.

Pietonul care a inoportunat maşina de ciocoi va trebui identificat de urgență, amendat şi obligat să poarte lumini de poziție.

Zebrele pe traseul ciocoistic vor trebui desființate pentru evitarea genului acesta de neplaceri pe viitor.

Şi mai spunem ca Poliția Română este ineficientă.

Cum ar putea când este condusă de ciocoi între ciocoi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.