Ciolos și ciocoii

În țara unde domnul Tăriceanu intră ca să își preschimbe carnetul de conducere prin spate, pentru că este un lider marcant, un gânditor politic și un om de care avem atâta nevoie încât ar fi păcat să rateze câteva minute din inestimabilul său timp ca să stea cu bivolii la coadă, domnul Ciolos (și împreună cu el întreaga delegație oficială română în deplasare spre Germania) a mers la clasa economic în avion.

Și a rămas la locul lui chiar și atunci când una din stewardeze, recunoscându-l pe Vodă, l-a invitat să își mute curul la clasa I.

Nu îl cunosc pe domnul Ciolos suficient cât să îmi dau seama dacă este vorba de un gest de normalitate umană sau doar o construire meticuloasă a unei imagini diferite de a ciocoilor noștri politici.

Dar asta nu contează foarte mult.

Indiferent de motivația lui, gestul semnifică respect față de noi ceilalți, care ne ducem toată viața la clasa economic.

Mi-ar plăcea ca și alții să mimeze același respect, fie ducându-și copii la școlile noastre, fie tratându-și furunculele prin spitalele noastre, fie folosind girofarul strict cu amanta în pat. Și, chiar dacă aș ști că aceste gesturi ar fi doar de fațadă, tot cred că lumea noastră ar deveni mai bună.

Dar, mă gândesc, ce ar fi dacă de fapt Ciolos este realmente sincer în modestia lui? Ce am avea noi alegătorii de făcut?

Dar mai ales ce ar face ăilalți politicieni?

Leave a Reply

Your email address will not be published.