Demolatorii giurgiuveni

Întotdeauna am simțit că Giurgiu este una din regiunile României extrem de nedreptățite din punct de vedere al notorietății, atunci când este comparată cu alte regiuni și orașe ale țării.

Cu toții suntem mândri și pomenim cu drag performanțele electorale ale vecinilor teleormăneni, acea reziliență de a se prezenta la urne cu un simț cetățenesc care nu ține seama de aparenta rigiditate și neimplicare electorală a morților, deși, ca să fim sinceri nici giurgiuvenii nu votează strict doar cu vii.

Pomenim cu respect realizările mitologice ale vasluienilor îndeosebi în aria relațiilor interpersonale de parcă, în fapt de seară, prin periferiile Giurgiului ar mai întreba careva de consimțământ.

Dar mai ales am stabilit arbitrar că Mecca gândirii neconvenționale românești este Caracalul când iată că și Giurgiu are propriile sale legiuni de analiști.

O parte a acestora au avut zilele acestea misiunea de a demola un bloc.

Un bloc vechi, un bloc dărăpănat, un bloc care nu mai folosea de mult nimănui.

Acolo unde americanii ar fi acoperit cu celofan și ar fi prăpădit tone de exploziv ca să îl doboare, experții giurgiuveni au hotărât să aplice metoda mult mai ecologică și infailibilă a buldozerelor și escavatoarelor, expresie clară a sufletului lor pacifist și a firii de oameni muncitori, care nu se tem, atunci când au un vis și un proiect, să petreacă și 2 luni ca să facă o treabă ce ar lua altora 2 zile.

Muncuța a început de diminață, cu sârg și vrednicie, în ciuda zbieretelor și protestelor deplasate a fel de fel de indivizi congestionați la față, persoane anacronice și incapabile de a suporta progresul și care, de la etajele clădirii, s-au apucat să profereze amenințări și să strige măscări la adresa lucrătorilor, sub pretextul unei anumite insecurități pe care bubuiturile buldozerului li le induceau.

Este adevărat că, tehnic vorbind, experții giurgiuveni rataseră cu un număr adresa și se apucaseră de treabă la blocul vecin proiectului inițial, dar un astfel de detaliu nu ar trebui să oprească marșul victorios al unei echipe hotărâte.

Până la urmă mica greșeală a fost recunoscută cinstit și locatarii care zilele acestea beneficiază de open space și terasă au fost reconfortați să constate că specialiștii demolatori ai orașului danubian și-au recunoscut cu sportivitate și maturitate eroarea, arătând că dincolo de chipurile cu nasuri roșcovane și ochi injectați se ascund persoane capabile de raționalizare și dialog civilizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.