Dormitul în pielea goală

Citesc un articol  extrem de bine scris (font, bold, paragrafe) în prestigioasa publicație on-line ”Vocea Transilvaniei”, un articol care încearcă să convingă femeile de pretutindeni de ceva ce eu nu am reușit să conving pe nici una din cele trei neveste avute -  dormitul dezbrăcată.

Femeia zilelor noastre, ca și femeile secolelor trecute obișnuiește să se înfofolească, spre disperarea partenerului, noapte de noapte cu pijamale, cămăși de noapte, maieuri, budigăi, pilote și păturici. Pretextele enumerate (frig, curent, cefalee, oboseală sau lipsă de chef) nu au convins și nu conving pe nimeni și sunt în general rezistente inclusiv la aborduri nuanțate, pe bază de flori, bărbierit nocturn și priviri semnificative.

Iată însă că, pogorât pe calea internetului din inima Ardealului, se arată tuturor dârlăilor cu limba scoasă din Regat tipul de abord necesar în atingerea acestei Arcadii a intimității, respectiv abordul științific.

Acolo unde farmecul masculin, insistența, rugămintea sau morocăneala au dat greș, filozofii transilvăneni propun un abord inovator, adresat unei zone în care mintea feminină a fost întotdeauna întrucâtva fragilă, respectiv zona sfaturilor de îngrijire personală din revistele dedicate.

Evidențiind faptul îngrijorător că, în ciuda progreselor științei și cunoașterii umane numai 10% din persoane (majoritatea bărbați) dorm dezbrăcate, autorii articolului trec în revistă șase motive, în opinia mea argumente irefutabile, pentru care femeia  ar trebui să doarmă, noapte de noapte în curul gol.

Un prim motiv, ușor surprinzător, ar fi aerisirea zonelor intime. Setea de aer a vaginului este, aparent, nesocotită de orice femeie care se bagă în pijamale, ca și dorința firească a partenerului de a ajuta cu evantaiul. Conform viziunii autorilor acestui fabulos articol există un risc de dezvoltare a germenilor expuși la căldură pe care numai aerul rece al nopții, eventual efectul de bătucire a cuiva de nădejde l-ar putea cât de cât atenua.

În al doilea rând cercetătorii demontează cu prisosință mitul că somnul ar fi mai odihnitor la căldurică chiar dacă se admite că mai există derutate capabile de a se înveli aberant peste noapte la temperaturi de sub 10 grade. În opinia lor doctă însă, doar frigul și răcoreala pot conferi un somn cu adevărat relaxant, asemănător cu ceea ce, în limbaj de specialitate, s-ar numi somnul laponului.

Naturopatul grupului de cercetare, una din fondatoarele naturopatiei mondiale, doamna Natasha Turner, merge mai departe cu analiza și știința arătând că, în lipsa hainelor, femeia va arăta (sau măcar va părea) mai sexy și mai fierbinte celor din jur, fierbințeală nedatorată chiar întotdeauna pneumoniei.

Și dacă toate aceste motive nu au convins (ceea ce ar fi cam de mirare) motivul 4 este cu adevărat devastator, respectiv scăderea în greutate, mai ales la nivelul taliei. Ca om cu preocupări în domeniu pot confirma că aici prestigioșii oameni de știință au atins Holly Grail ul dintotdeauna al femeilor de pretutindeni, respectiv capacitatea de a pierde din greutate prin somn și nemișcare astfel că tot ce mai pot spera din acest moment ar fi să nu apară, măcar până m-oi pensiona sau măcar până voi ieși din serviciul de gardă, saloane dedicate acestui tip de terapie pentru femeile grase tratabile în Institutul Parhon.

Al cincilea motiv invocat de viitorii laureați ai premiului Nobel este de natură psihologică și se referă la creșterea încrederii în forțele proprii pe care numai o femeie dezbrăcată, preferabil epilată, o poate cu adevărat resimți.

În fine, în ceea ce se poate dovedi o revoluție în domeniu, o schimbare de paradigmă și una din cele mai incredibile descoperiri a ultimelor secole, cercetătorii citați riscă ipoteza îndrăzneață că  „Dormitul in pielea goala incurajeaza sexul”.  Acolo unde atât de multe femei ignorante ar încerca cu cojoace, șube și halate de molton iată că, după câteva mii de ani de evoluție gnoseologică, un pâlc de minți aparent fermentate reușesc să stabilească în fine o legătură între nuditate și sex.

Mă bucur de conexiunea la internet zi de zi, dar în zilele ca acestea, în care găsesc un astfel de articol bucuria mea este atât de exponențială că prelungesc automat contractul cu furnizorul.

Și dacă micul meu comentariu va reuși să clintească măcar o bretea la o doamnă, cuvintele mele nu au fost în zadar.

2 thoughts on “Dormitul în pielea goală”

  1. La aniversarea semidecenara fiul meu a surprins momentul critic cand dupa consumarea precipitata a torturilor, bauturilor cu bule si stinsul lumanarilor, mama lui a adoptat o tinuta mai liberal relaxata si sugestiva, pentru a asigura o dubla lovitura de gen Bruce Lee a suierat cu dragoste de mama: Mami te pregatesti de discoteca? Itaca, de mult scufundata in marea fidelitatii Penelopic matrimoniale, mai avea un mic drapel care flutura in vant ca vela unui catarg victorian pana cand raspunsul spontan “Nu in seara asta” … a cimentat traseul iubirii familiale care elimina frigiditatea existentiala.

  2. Doctore,
    Motivul pentru care nu ai reușit să îţi convingi niciuna din cele 3 neveste să doarmă dezbrăcată nu este lipsa ta de convingere, pentru că nimeni nu ar contesta această superputere. El, din contră, este unul simplu și de necontestat: nicio femeie normală la cap pe lumea asta nu ar dori să simtă cu toată suprafața corporală atâta slană cât deţii matale. De aici șosetele de lână, ciorapii 100 den și pijamalele groase.
    Să ne mai uităm și în oglindă înainte să scriem, zic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.