Elbowgate

Incident major în mai prin parlamentul canadian, acolo unde premierul, domnul Justin Pierre James Trudeau a atins din greșeală cu cotul o parlamentară din opoziție în timpul unei învălmășeli de bărbați și femei politice.

Într-o țară în care maximul de agresivitate este salutul rece și în care singurele îmbrânceli permise se petrec doar la hockey, întâmplarea a luat conotațiile unui scandal uriaș, botezat ”elbowgate”.

Un gest care în Vaslui ar fi privit doar ca o inițiere de preludiu a fost interpretat de opinia publică canadiană ca fiind o tortură ininmaginabilă la care tânărul premier canadian supune femeile din jur, fie ele băgate ca musca în lapte în înghionteli parlamentare.

Ca urmare, conform unui cod moral de neînțeles, omul și-a cerut scuze câteva zile la rând de boroboața comisă; spre deosebire de el ai noștri, fie ei Iliescu, Băsescu, Năstase sau Ponta întârzie cu deceniile să își ceară scuze pentru fapte mult mai grave, cum ar fi îngroparea speranțelor noastre de mai bine și abuzarea politică sistematică a electoratului.

O scenă care se repetă la noi de fiecare dată când, la semnalul ”Atenție se deschid ușile” vreo femeie încearcă să uzurpeze locul pe scaun al unui bărbat, a devenit în parlamentul canadian prilej de dezbatere și de îngrijorare în ceea ce privește marasmul spre care, dacă tolerează astfel de gesturi, societatea canadiană urmează a se îndrepta.

Sincer cred că atunci când au aflat despre incident politicienii noștri s-au căcat pe ei de râs.

One thought on “Elbowgate”

  1. A fost o împingere cu corpul, care a dezechilibrat-o pe doamna respectivă. Domnul Trudeau a ignorat complet prezența ei, nu și-a cerut scuze după ce a îmbrâncit-o. Părea într-adevăr foarte înfierbântat și grăbit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.