Turcia, o soluție la îndemână pentru românii care caută să se trateze în afara țării

Pacienții români au acces la cinci dintre cele mai renumite spitale din Istanbul prin intermediul Medproper, cel mai mare integrator de servicii medicale pentru Turcia, ce s-a lansat astăzi la București.

„Integrator de servicii medicale înseamnă o companie care ajută pacienții să găsească cel mai bun spital într-un timp cât mai scurt, fără să țină cont de granițele geografice și naționalitate. Medproper a fost înființat în 2015 și de atunci a ajutat peste 700 de pacienți din 20 de țări. Coordonăm călătoria în scopuri medicale din primul moment al trimiterii dosarului medical, până în ziua întoarcerii pacientului în ţară. Colaborarea nu se termină niciodată aici. Monitorizăm în permanență pacienții, timp de trei ani, prin follow-up și analize anuale. Cercetările recente au demonstrat că pacientul se recuperează mult mai repede atunci când se poate concentra doar pe recuperarea lui și este liniștit.” spune Roxana Ilinca, Medproper România.

Din momentul în care pacientul apelează la serviciile noastre, analizele sunt traduse, economisindu-se astfel timp și bani. În funcție de urgența cazului medical, răspunsurile se primesc în mai puțin de 24 ore. Evaluarea dosarului este gratuită. Din momentul în care pacientul ajunge în Istanbul este preluat de la aeroport, beneficiind de servicii complete de cazare, masă, translator, suport, pregătire psihologică. Medproper este acreditat de Ministerul Sănătății și Turismului din Turcia.

Care sunt beneficiile pacienților români care apelează la Medproper:

  1. Analiza gratuită a dosarului: lunar, medici renumiți din Turcia vin la București pentru a le da pacienților o a doua opinie medicală (second opinion).

  2. Odată ajunși la Istanbul, pacienții fac în același spital toate analizele necesare, fie că este vorba despre ecografie, mamografie, tomosinteză sau alte investigații pentru orice tip de tumoră. Dacă în România, pacienții bat drumurile între mai multe spitale și așteaptă pentru unele investigații chiar și luni de zile, la Istanbul pot avea toate investigațiile necesare făcute în una, maxim două zile, în același spital.

  3. Pacienții obțin un diagnostic rapid și încep tratamentul imediat.

  4. Beneficiază de tehnologie avansată: investigațiile sunt realizate cu aparatură de ultimă generație, ce emite o iradiere minimă și este centrată pe tumoră.

  5. Profesionalism și servicii de înaltă calitate: personalul de la cele cinci spitale pune accent pe calitatea vieții pacientului.

  6. Pacienții au costuri de spitalizare mai mici dacă ajung la aceste spitale prin intermediul Medproper, decât dacă ar merge direct la ele.


„În România nu avem încă un spital de oncopediatrie și avem puțini medici specializați în oncologia pediatrică în vreme ce, în afară, medicii sunt specializați în oncologia pediatrică pe segmente de vârstă ale copiilor, 0-12, 12-16, 16-18 ani. Dacă ai avea copilul bolnav de cancer, unde ai alege să îl tratezi?” spune Roxana Ilinca, Medproper România.

Serviciile de care beneficiază pacienții români:

  • Întocmirea documentelor cu privire la obţinerea unei a doua opinii medicale;

  • Primirea de la spital a planului de tratament detaliat, ce conţine inclusiv costurile de tratament. În cazul în care nu apar complicaţii, costul primit reprezintă 98% din valoarea facturii finale. În cazul în care nu este nevoie de întregul protocol, diferența este returnată pacientului imediat;

  • Asistenţă pentru obţinerea vizei, a biletului de avion şi a cazării;

  • Planificarea programărilor la doctori;

  • Transfer între aeroport - hotel – spital;

  • Call-center 24/7;

  • Gestionarea procedurilor legale necesare pentru cazare şi şedere;

  • Asigurarea unei comunicări corecte între medic şi pacient;

  • Asistenţă pentru probleme financiare şi economice;

  • Un traducător va fi alături de pacient pe tot parcursul vizitei medicale în Turcia;

  • Vizite zilnice la spital ale unui reprezentat Medproper (peste 15 angajati permanenți vorbitori fluenti de limba română din Istanbul),

  • Costuri reduse la cazare prin Medproper Suites - propriile apartamente în regim hotelier,

  • Medproper reprezintă garanția pentru pacienții săi astfel încât, dacă tratamentul începe imediat, se vor achita ulterior serviciile medicale,

  • După ce se face evaluarea medicală, se oferă cea mai bună variantă din punct de vedere medical, logistic și financiar în acord cu posibilitățile financiare ale pacientului;

  • Servicii medicale integrate, rapide și o abordare multidisciplinară: dacă pacientul ar merge singur la cele cinci spitale nu ar avea cum să obțină răspunsurile atât de rapid și nici la aceleași costuri;

  • Medproper este un canal de comunicare între pacienți și medici, chiar și după întoarcerea pacienților în țară,

  • Medproper a dezvoltat și investit în propriul instrument de ultimă generație, astfel încât poate monitoriza în permanență medicii, pacienții, urmărirea protocolului medical etc.


Opinii medicale secundare gratuite (second opinion) cu specialiști turci, pe 19 octombrie, la București:

Unul dintre cei mai renumiți oncopediatri din lume, Prof. Dr. Banu Oflaz Sozmen, medic la spitalul Koç Istanbul, va evalua gratuit la București cazuri de leucemie, limfom, tumori, neuroblastom, osteosarcom, tumori endocrine, retinoblastom, tumori endocrine, hemangiom etc.

Detalii: https://www.facebook.com/events/251943372336029/

De asemenea, renumitul Prof. Dr. Aykin Simsek, medic specialist pediatru în ortopedie şi traumatologie la spitalul KOC Istanbul, vine în București pentru a evalua gratuit cazuri de malformații congenitale, displazii de șold, patologii congenitale, defecte ale sistemului osos, complicaţii în urma bolilor infecţioase, traume cronice și primare, paralizii, anencefalii etc.

Detalii: https://www.facebook.com/events/369132753831815/

Mai mult decât atât, medici de la cele mai renumite spitale din Istanbul vor veni o dată pe lună la București pentru a oferi gratuit opinie medicală secundară (second opinion). Medicii le vor propune pacienților români planuri de tratament detaliate, iar echipa Medproper va răspunde la toate întrebările legate de costuri, de pașii următori, de alte detalii. Pacienții vor decide apoi singuri dacă doresc sau nu să meargă la tratament în Turcia.

Spitale partenere Medproper:

Spitalul Universitar Koç, fondat în 2014, deţine cultura şi expertiza Universităţii Koç, care a fost înfiinţată în 1993 ca o universitate privată non-profit. Spitalul are 404 camere, 73 de camere la terapie intensivă, 13 săli de operații, 14 camere de tratament ambulatoriu.

American Hospital își propune să asigure pacienţilor servicii de asistenţă medicală de înaltă calitate, luând în considerare nevoile diferite ale fiecărui pacient în parte. Personalul medical are o abordare multidisciplinară.

Medical Park este un reper mondial în domeniul sănătăţii. A tratat foarte mulți pacienți din Turcia și din străinătate, oferind tratamente de ultimă generație și intervenții de la cele mai simple până la cele mai complicate. Grupul Medical Park are 29 spitale în 17 orașe din Turcia, cu o capacitate de 5240 paturi și 211 săli de operații.

Spitalul Liv își propune să combine abordarea centrată de pacient cu viziunea multidisciplinară, sub îndrumarea şi coordonarea unui personal medical experimentat. Acreditat de Joint Commission International (JCI), Spitalul Liv Hospital a devenit un centru medical de referinţă în regiune care își asumă angajamentul de a preţui viaţa umană.

Grupul Memorial Healthcare a fost înfiinţat în februarie 2000 cu misiunea de a deveni o marcă de talie mondială în sectorul serviciilor medicale. Spitalul Memorial Şişli, care a introdus servicii medicale de talie mondială în Turcia, este primul spital cu acreditare JCI (Joint Commission International) din Turcia şi al XXI-lea din lume. Are departamente recunoscute interațional – fertilizare in vitro, chirurgie cardiovasculară, transplant, chirurgie robotică, oncologie, genetică. La spitalele din Grupul Memorial Healthcare, vin anual pacienți din peste 90 de țări.

Specializări disponibile în aceste cinci spitale: oncologie, oncopediatrie, radiologie, neurochirurgie, transplant de măduvă, chirurgie plastică, transplant de păr, chirurgie cardiovasculară (pentru adulți și copii), cardiologie, transplant de organe, chirurgie generală, chirurgie pentru obezitate și boli metabolice, ortopedie și traumatologie, boli de ochi, urologie, ginecologie și obstetrică, stomatologie, ORL, boli infecțioase, dermatologie, endocrinologie, gastroenterologie, nefrologie etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.