Dezbatere radiofonică: Despre malpraxis si culpa medicala

O dezbatere radiofonică cu Ioana Haşu şi Vasile Astărăstoae extrasă din emisiunea “Sănătatea FM” din 13/02/2010.

Ascultă AUDIO: [audio:Dezbatere-Sanatatea-FM-64.mp3]

Emisiunea "Sănătatea FM" poate fi ascultată în fiecare sâmbătă, la ora 13.10 PM, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se poate asculta online pe www.rfi.ro

2 comentarii la “Dezbatere radiofonică: Despre malpraxis si culpa medicala”

  1. horia cristian a scris:

    Constat cu ingrijorare o deteriorare profunda a relatiei intre medicii romani si societatea. Relatia este deteriorata in ambele sensuri si din pacate, ca de obicei, medicii incearca doar sa isi amelioreze imaginea publica fara a incerca sa vada de ce se intampla toate astea. (http://horia- cristian.blogspot.com – “diferenta intre simplificare si simplicitate”, ” Dora a plans”)
    Malpraxis-ul, in forme extrem de variate, este atat de extins in Romania incat noi medicii, am ales sa nu il mai vedem.
    De ce oare Domnule Profesor?
    De ce ati ales sa nu il mai vedeti?

  2. Dan a scris:

    Legat de asigurarile de malpraxis, doua probleme.
    1. Am inteles din declaratiile dnei dr. Monica Pop ca asigurarile de malpraxis nu ar apara deloc medicul, ca prin clauzele introduse agentia de asigurare nu este obligata sa plateasca nici o dauna. Este adevarat ? De ce nu ia CMR masuri ?
    2. Pe pagina CMR, la sectiunea intrebari, se mentioneaza ca medicii rezidenti nu trebuie sa faca asigurare de malpraxis, neavand drept de libera practica si nici responsabilitate. Totusi, unele spitale unde sunt angajati medicii rezidenti cer asigurare de malpraxis chiar si medicilor rezidenti, invocand necesitatea acestora pentru toate cadrele medicale angajate pentru incheierea contractului cu casa de asigurari. Nu se pot modifica cerintele casei de asigurari, sa apara un “cu exceptia medicilor rezidenti” ? Este un non-sens. Ca si obligativitatea inscrierii in CMR pentru medicii rezidenti, certificatul de membru fiind cerut atat de unele spitale cat si de unii organizatori de cursuri pentru medici.
    Va multumesc

Comentează acest articol