DECLARATIA Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România (proiect)

Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, reunită la Bucureşti în zilele de 29 şi 30 martie 2012  analizând situaţia medicilor din România a aconstatat grave atingeri aduse demnităţii, libertăţii şi independenţei profesionale ale medicilor.

În aceste condiţii, Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România solicită Preşedinţiei României, Guvernului şi Parlamentului luarea urgentă de măsuri pentru a reda drepturile acestei categorii profesionale.

Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România consideră că măsurile imediate trebuie să fie următoarele:

-         Deblocarea posturilor în sistemul sanitar

-         Renunţarea la orice barieră în ceea ce priveşte fondul pentru plata personalului (în prezent aceasta este de 70% din suma decontată de CNAS)

-         Excluderea din categoria de bugetari a medicilor, dat fiind practica independentă şi autonomă a acestora

-         Precizarea în mod expres că medicul nu este funcţionar public şi nici echivalent a acestuia

-         Majorarea veniturilor medicilor astfel încât venitul minim al unui medic (rezident) să fie echivalent cu trei salarii medii pe economie

-         Condiţii de muncă decente pentru medici pentru a putea asigura un act medical de calitate şi implicit siguranţa pacientului

-         Necondiţionarea calităţii de membru al Colegiului Medicilor din România de încheierea asigurării de malpraxis

-         Renunţarea la blamarea medicilor şi respect din partea decidenţilor

-         Reducerea birocrației și simplificarea documentelor medicale în relația medic-pacient

 Colegiul Medicilor din România îşi arată disponibilitatea de colaborare cu factorii decidenţi în realizarea acestui program. Colegiul Medicilor din România face un apel către membrii săi la solidaritate, colegialitate şi fermitate în lupta pentru redobândirea demnităţii.

CMR se angajează de a utiliza toate mijloacele legale în acest demers, dar în situaţia în care acest apel nu are răsunet va solicita profesioniştilor din sănătate să îşi dea demisia din sistem, urmând exemplul colegilor din Israel, Slovacia, Cehia.

 

alte imagini de la ADUNAREA CMR 2012 (surta:http://www.facebook.com/razvan.constantinescu1)


 


 

Comentariile sunt dezactivate.