Trei barbati au ales metode mai "feminine" pentru a-si pune capat vietii

* in acest sfarsit de saptamana, trei barbati au incercat sa isi puna capat zilelor, ingerand medicamente sau substante toxice.



Cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului "Sf. Ioan" au tratat, in acest sfarsit de saptamana, trei barbati cu intoxicatii voluntare grave. Pe fondul unor conflicte cu partenerele de viata, cei trei au incercat sa isi puna capat zilelor folosind metode mai rar intalnite in cazul barbatilor. I.V., de 49 de ani, a fost adus la spital in coma de gradul III, dupa ce a luat o cantitate impresionanta de medicamente diverse.

"A fost necesara inca din UPU asistarea respiratorie, i s-a facut lavaj gastric si i-au fost administrate substante antidot. A fost internat in sectia de toxicologie, insa prognosticul ramane extrem de rezervat din cauza tipului si cantitatii medicamentelor ingerate si a statusului biologic precar al acestui pacient", a precizat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU de la Spitalul de Urgente "Sf. Ioan".

Un alt barbat, L.N., de 30 de ani, a ajuns in grija medicilor in coma de gradul II, dupa ce a baut insecticid organofosforat. Specialistii sunt extrem de rezervati in privinta sanselor lui de supravietuire, avand in vedere ca poate dezvolta in orice moment complicatii severe. V.N., de 46 de ani, a inghitit si el un pumn de pastile, avand nevoie urgenta de tratament intensiv.

"Remarcam severitatea acestor intoxicatii voluntare, o metoda mai putin frecventa la barbati, precum si faptul ca tentativele au fost declansate de conflictele casnice, aparute pe fondul conditiilor socioeconomice precare. Cand starea lor clinica o va permite, pacientii vor beneficia de suportul psihologic al voluntarilor CIRTITA", a mai declarat dr. Ciuhodaru.

Sursa: Flacara Iasului (Sorina CIOBANU)

Leave a Reply

Your email address will not be published.